148. Mezuniyet Töreni Öğrenci Ödülleri sahiplerini arıyor

Boğaziçi Üniversitesi bu yıl 148. kez mezunlarını verirken Öğrenci Ödülleri de yeni sahiplerini bulacak. Mezuniyet Töreni Ödülleri için adayları siz belirleyin!

Çevrenizde ‘’Bu ödül en çok ona yakışacak’’ dediğiniz bir mezun adayı var mı? Ya da ‘’Benim arkadaşım gerçek bir dünya vatandaşı’’ diyerek örnek gösterebileceğiniz yabancı uyruklu bir Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi? Belki de ev arkadaşınız centilmenliği ve aynı zamanda rekabetçiliğiyle ‘’Gerçek bir sporcu’’dur. Her gün metroda birlikte okula geldiğiniz arkadaşınız sadece yol arkadaşınız değil aynı zamanda ‘’Gerçek bir kulüpçü’’ olmaya adaydır…

24 Haziran 2015 tarihinde görkemli bir törenle keplerini giyecek olan mezunlar, üniversite sonrası yepyeni bir hayata merhaba derken akademik başarıları kadar, sanat, spor, toplumsal duyarlılık gibi farklı alanlarda göstermiş oldukları sıradışı başarılarıyla ödüllendirilecekler.

Diploma Töreni Ödül Komisyonu üyesi Prof. Dr. Cem Ersoy’dan 148. Mezuniyet Töreni kapsamında verilecek Öğrenci Ödülleri’ne dair bilgi aldık.

Ersoy, Boğaziçi Üniversitesi’nin sadece akademik başarıyı değerlendirip ödüllendirmekle yetinmediğini belirterek; öğrencilerin kendi akademik alanları dışındaki sanatsal, sportif ve toplumsal konulardaki faaliyet ve başarılarının da ödüller için önemli bir değerlendirme kıstası olduğunu vurguluyor. Boğaziçi Üniversitesi’ni diğer eğitim kurumlarından ayıran özelliklerin başında bu yaklaşımın geldiğinin altını çizen Cem Ersoy; ‘’Üniversitemiz bu anlayış çerçevesinde çok yönlü bireyler yetiştiren bir kurum. Bu da mezunlarımızı dünyanın her yerinde çalışabilen, farklı kültürlerle iletişim halinde olabilen, yaratıcı bireyler haline getiriyor. Her yıl aramıza katılan yeni öğrencilerle bu anlamda giderek zenginleşiyoruz’’ diyor.

Sıradışı mezunlarımızı ve faaliyetlerini tanıtmak için sabırsızlanıyoruz

Boğaziçi Üniversitesi’nde 40 civarında öğrenci kulübü olduğunu anımsatan Ersoy, kulüp faaliyetlerine bizzat katılmayıp sanat, kültür, spor, toplumsal projeler gibi alanlarda bireysel faaliyetlerde bulunan pek çok öğrenci de olduğunu belirtiyor ve ekliyor: ‘ Okulumuzun 16 bin öğrencisi var. Öğrencilerimiz arasında pek çok cevher olduğu kesin. Biz bu sene bu cevherlerin farkına daha iyi varmak, onların daha çoğunu keşfedebilmek için Mezuniyet Töreni Öğrenci Ödülleri’ne ayrı bir özen gösteriyoruz. Bu sıradışı mezunlarımızı ve faaliyetlerini camiamıza tanıtabilmek için sabırsızlanıyoruz’’.

148. Mezuniyet Töreni Öğrenci Ödülleri kapsamında ödüle aday gösterilmenin en önemli kriterini ‘’Boğaziçi Üniversitesi’nden bu sene mezun olacak olup; lisans dönemi süresince gerek akademik başarı gerekse ders dışı faaliyetleriyle öne çıkan sıra dışı profile sahip olmak’’ olarak tanımlayan Cem Ersoy, Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin yanı sıra, üniversite akademik ve idari personelinin de ilgili tematik başlıklarda ödüle adaylarını gösterebileceklerini belirtiyor.

Ödüller için yeni bir site

148. Mezuniyet Töreni kapsamında bu yıl ayrıca, diğer yıllardan farklı olarak, kapsamlı bir web sitesi ve bilgi arşivi oluşturuldu. Öğrencisinden akademik ve idari personeline tüm Boğaziçi camiasına yönelik bilgilendirmeler içeren Mezuniyet Töreni sitesinde Öğrenci Ödülleri başlığı altında ödüllere aday gösterilmek üzere oluşturulan Aday Gösterme Formu yer alıyor. Lisans öğrencilerine verilecek olan ödüllere adaylık için ilgili formun doldurularak 15 Mayıs 2015 Cuma günü saat 17:00’ye kadar ilgili birime iletilmesi gerekiyor.

Adaylarınızı siz belirleyin!

Rektörlük Ödülü

Üniversitedeki öğrenciliği süresince derslerinde gösterdiği başarının yanı sıra ders dışı faaliyetleri ile de Üniversite camiasına ve topluma katkılar sağlamış mezunlara verilen bu ödül için aday gösterme başvurusu, aday gösterme formu kullanılarak adayın bağlı olduğu bölüme yapılıyor. Aday gösterme bölüm, öğretim elemanı, idari personel veya aday dışındaki öğrenciler tarafından yapılabiliyor.

Yabancı Uyruklu Öğrenci Ödülü

Boğaziçi Üniversitesi’ndeki öğrenciliği süresince kampüs yaşamında veya toplumda kültürel çeşitliliğin gelişimine sağladığı katkılardan dolayı yabancı uyruklu mezunlara veriliyor. Ülkesinin kültürünü, mutfağını veya geleneklerini yansıtan aktivitelerle dikkat çeken mezunlara verilen bu ödül, mezuniyet töreninin en renkli bölümlerinden birini oluşturuyor.

Spor Başarı Ödülü

Üniversitedeki öğrenciliği süresince spor faaliyetlerinde başarılı olmuş ve/veya spor faaliyetlerine önemli katkılar sağlamış mezunlara verilen Spor Başarı Ödülü’ne aday gösterme başvurusu, aday gösterme formu kullanılarak Öğrenci İşleri Dekanlığına yapılıyor. Aday gösterme bölüm, öğretim elemanı, idari personel veya aday dışındaki öğrenciler tarafından yapılabiliyor.

Mümin Tansever Kulüp Faaliyetleri Ödülü

Boğaziçi Üniversitesi’ne uzun yıllar hizmet vermiş olan Mümin Tansever’in anısını yaşatmak üzere kulüp faaliyetlerine en fazla katkıda bulunmuş mezunlara verilen bu ödül, ekip çalışmasını, dayanışmayı, zorluklara birlikte göğüs germeyi ve birlikte başarmayı vurgulaması açısından özel bir anlam içeriyor.

148. Mezuniyet Töreni Öğrenci Ödülleri hakkında daha fazla bilgi için:

Haber: Kurumsal İletişim Ofisi

Tarih: 29 Nisan 2015