24 Kasım Öğretmenler Günü Boğaziçi Üniversitesi’nde kutlandı

Boğaziçi Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nin her yıl düzenlediği 24 Kasım Öğretmenler Günü programı Cuma günü gerçekleştirildi. Bu yıl Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Bölümü’nün organize ettiği etkinliğin açılış konuşmasını Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Tekcan yaparken Dekan Prof. Dr. Emine Erktin’in ile Prof. Dr. Ali Baykal birer konuşma yaptı. “Çeşitli Yönleriyle Eğitimde Ölçme ve Değerlendirme” konulu bir panel düzenlenirken, her yıl BÜMED tarafından Prof. Dr. Hikmet Sebüktekin adına başarılı bir öğrenciye verilen burs ödülü bu yıl Nazlıcan Lüle’ye takdim edildi.

Açılış konuşmasında Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Tekcan, Boğaziçi Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nin bilimsel temellere dayanan, özgür düşünceye, adalete ve liyakata önem veren eğitim perspektifinin gelecek kuşaklara katkı sunacak öğretmenlerin yetiştirilmesinde büyük önemi olduğunun altını çizdi.

 

Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Emine Erktin ise eğitim sistemindeki sorunlara değinerek Boğaziçi’nin ‘mükemmelliği koruyan, geleneğini bilen ve yeniliklere açık, saygı ve hoşgörü ortamına sahip bir üniversite’ olduğunu söyleyerek, var olan sorunlara rağmen sorgulayan ve akıl yürütebilen insanlar yetiştirmeye çalıştığını kaydetti. 1974 yılında kurulan Eğitim Şubesiyle bugünkü Eğitim Fakültesi’nin temellerinin atıldığını aktaran Erktin, özgür iradeyi ve insan onurunu koruyan öğretmenler yetiştirmeyi amaçladıklarını vurguladı.

 

Prof. Dr. Hikmet Sebüktekin ödülünün takdim edilmesinden sonra kürsüye gelen Prof. Dr. Ali Baykal, “Vur Dediysek Sınav Yap Demedik” başlıklı konuşmasını yaptı.

 

Konuşmasında eğitim sisteminde ölçme ve değerlendirmenin önemini anlatan Baykal, ölçmenin bütün bilim dallarında önemli olduğunu belirtti. Eğitim de okulsuz toplum, sınavsız eğitim gibi bitmeyen ütopyaların olduğunu aktaran Baykal, not verme konusunda da bilim insanlarının farklı görüşleri olduğunu ifade etti.

 

Eğitim kurumlarının topluma karşı kalite güvencesi vermesi gerektiğini de belirten Baykal, bunun da diploma olduğunu, diploma verebilmek için de ölçme yapmak gerektiğini sözlerine ekledi. Kıt kaynakların doğru bir şekilde yönetilebilmesi için ölçme ve sıralamanın olmazsa olmaz olduğunu da sözlerine ekleyen Baykal, en uygun değerlendirmenin nesnel ve sade bir sıralamaya dayanan bir seçme sınavı olacağını aktardı.

 

Konuşmalardan sonra “Çeşitli Yönleriyle Eğitimde Ölçme ve Değerlendirme” paneli yapıldı. Tören, Atatürk anıtına çelenk konulmasıyla sona erdi.

 

Haber: Talat Karataş/Kurumsal İletişim Ofisi

Fotoğraflar: Kenan Özcan