BİYOMUT 2014 yurtiçi ve yurtdışından akademisyenleri buluşturdu

Boğaziçi Üniversitesi Biyomedikal Mühendisliği Enstitüsü tarafından düzenlenen 18.Biyomedikal Mühendisliği Ulusal Toplantısı (BİYOMUT 2014), 16-17 Ekim 2014 tarihlerinde Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Yerleşkesi'nde gerçekleştirildi.

Eş başkanlığını Prof. Dr. Mehmed Özkan ve Y. Doç. Dr. Bora Garipcan’ın yürüttüğü toplantıda, ülkemizin çeşitli üniversitelerinden; biyofotonik, biyoinformatik, doku mühendisliği, elektromanyetik etkileşim, nörobilim, ölçme ve donanım, sinyal ve görüntü işleme, biyomalzeme ve biyomekanik alanlarında çalışan araştırmacılar ve dinleyicilerden oluşan 359 katılımcı yer aldı.

Araştırmacıların sunumlarına ek olarak, yurtiçi ve yurtdışından gelen davetli konuşmacılar Erhan Pişkin, Klaus D. Jandt, Robert L. Galloway Jr. ,Peter Fratzl, Ergin Atalar ile biyomedikal alanda çalışan firma temsilcilerinin konuşmalarına yer verildi. Günün sonunda katılımcılar müzik dinletileri ve gala yemeğine katılarak keyifli vakit geçirdiler.