Boğaziçi Kilyos'ta festival sezonunu açıyor

Boğaziçi Üniversitesi'nin BU+ Etkinlikleri kapsamında başlattığı seminer dizisi Açık Ders’le başlayan etkinlikler dizisi Mart, Nisan ve Mayıs aylarında Pinhani konserinden Tiyatro Bereze’ye Flamenko performansından ‘’Youtube Zirvesi’’ne pek çok konser, söyleşi, oyun ve performans gösterisi Boğaziçililerle buluşacak. Öğrencileri sahne ve gösteri dünyasından ünlü konuklarla buluşturacak olan etkinlikler, Mayıs ayında BGST Tiyatro Boğaziçi’nin ''Selam Sana Shakespeare'' oyunuyla son bulacak.

15 Şubat’ta ‘’AÇIK DERS: CERN’de Neler Oluyor?’’ semineriyle başlayan, 20 Şubat’ta Pelin Batu ve Haluk Çetin: Şiirler ve Şarkılarla Sergüzeşt Dinletisi ve 23 Şubat’ta Boğaziçi Oda Orkestrası konseri ile devam eden etkinlikler kapsamında Boğaziçilileri Bahar aylarında renkli bir program bekliyor:

22 Mart 2017 - OYUN: Tiyatro Bereze - Olsa Olmalı Olabilir

BeReZe bu oyunda hikaye anlatıcılığı tarzını temel alıyor. 'Oyun' gerçekliğine ve gerçeği 'oyun'la hikaye etmeye vurgu yaparak sahnede iki oyuncu, seyircinin gözü önünde farklı karakterlere bürünerek; zamanı eğip bükerek, onunla oynayarak kadın-erkek ilişkilerini farklı olasılıklarıyla araştırıyor; 'saadet'e veya 'çıkmaz sokak'a çıkan yolları keşfetmeye çalışıyor.

27 Mart 2017 - AÇIK DERS: Stresin Sinir Sistemi Üzerindeki Etkileri

Boğaziçi Üniversitesi Psikoloji Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Elif Duman’ın katılacağı “Stresin Sinir Sisteminin Üzerindeki Etkileri” konulu açık dersler kapsamındaki seminerde,  stresli deneyimlerin beynin ve sinir sisteminin işleyişi üzerindeki etkileri anlatılacak.

29 Mart 2017 - KONSER: Pinhani

Pinhani, 29 Mart Çarşamba günü Boğaziçi Üniversitesi Sarıtepe Kampüsü Necmettin Tanyolaç Salonu'nda akıllardan hiç çıkmayan keyifli şarkılarıyla sahnede olacak.

6 Nisan 2017 - PANEL: Youtube Zirvesi - Odadan Dünyaya Açılan Kapı

Son günlerde hızlı şekilde gelişen ve bir yeni nesil TV platformu olarak betimleyebileceğimiz YouTube’un tanınmış yüzlerinin, YouTube hakkında konuşacakları, müzik ve kedi videoları dışında ayrı bir sahanın da olduğunu anlatacakları, sorularınızı cevaplayacakları ve interaktif oyunların oynanacağı YouTube Zirvesi Boğaziçi’nde yer alacak.

Kafalar Ekibi (1.4 milyon abone)

YouTube Kanalı:

Kafalar ekibi Atakan, Bilal ve Fatih’ten oluşuyor. Vine geçmişi olan ekip YouTube kanallarında eğlence içerikli videolar paylaşıyor. Atakan ve Fatih YouTube’dan önce birlikte Vine videoları çekiyordu. Ardından bu üç kişilik ekip toplanarak kafaları açtı. “Kışkırtma” ya da “... bir gün geçirmek” temalı seri videoları da var. Her videoları en az 1 milyon izlenmeyi buluyor.

Danla Biliç (600 bin abone)

YouTube Kanalı: https://www.youtube.com/channel/UCJXKKGzjjqnHAEkJsdC7ZKw

Danla Twitter ve Periscope geçmişi olan bir YouTuber. YouTube kanalı yeni açılmış olmasına rağmen her videosu 1 milyon izlemenmeyi geçti. Kanalın içeriği parodi makyaj videoları yapıyor. Yine kafalar gibi eğlence içerikli videolar paylaşıyor ve fazlasıyla popüler bir twitter hesabı da var.

Moderatör: Hello It’s Mehmet

YouTube Kanalı:

YouTube yeni başlayan, yeni nesil YouTuber’lardan. Kısa filmler ve toplumda oturmuş yanlış tabuları yıkmaya yönelik içerikler üreten, arada eğlence ve parodi videoları da paylaşan bir YouTuber. Daha önce bir dönem TV sektöründe senarist ekibinde, ardından bir dergide editör olarak çalıştı.

12 Nisan 2017 - PERFORMANS: El Viento Flamenco ft Doruk Okuyucu

Besteci Doruk Okuyucu ve İstanbul’un önemli konser salonlarında sahne alan Çiğdem Taban, 12 Nisan akşamı unutulmaz bir performans sergileyecek.

2 Mayıs 2017 - KONSER: Muhtelif

Boğaziçi Üniversitesi mezunlarından oluşan, repertuvarını “değişken ve de uyumsuz” gibi görünen şarkılardan oluşturan grup, içinde yaşadığımız coğrafyanın farklı dil ve kültürlerde buluşan müzikal ahengine dikkat çekiyor. 70’lerden günümüze Türkiye popüler müziğine ait tınılar ve Rumca, Arapça ve diğer başka dillerde, gelenekselden popa arabeske uzanan şarkılar icra eden grup, bu konserde şarkıların anlamları, ortaya çıktığı toplumsal bağlam ve icracıların hikayelerine yer verecek.

10 Mayıs 2017 – OYUN- BGST Tiyatro Boğaziçi: Selam Sana Shakespeare

Shakespeare’ı ve onun tiyatrosunu anlatan Selam Sana Shakespeare, "Shakespeare'i Shakespeare yapan neydi?" sorusunun peşinden giderek, sıradan bir kasaba delikanlısının tüm zamanların yazarı haline gelmesinin ve sanatının dört asırlık bir zamanın ardından bugünlere kadar uzanabilmesinin sırrını araştırıyor. Bu Shakespeare yolculuğunda Shakespeare'nin "Romeo ve Juliet", "Macbeth", "Bahar Noktası", "Hamlet", "Kral Lear" ve "IV. Henry" oyunlarından sahneler de yer alıyor.

Tarih: 23 Şubat 2017