Boğaziçi Kürek Takımı Türkiye Şampiyonu !

Boğaziçili genç kürekçiler kupa üstüne kupa rekoru kırıyor

Boğaziçi Üniversitesi Kürek Takımı, 18-19-20 Nisan 2015 tarihlerinde Sapanca Gölü'nde düzenlenen Türkiye Şampiyonası Final Etabı'nda Üniversite Erkekler 8 Tek (8+) Kategorisi'nde şampiyonluğu kucakladı.

Genel klasmanda ise İkincilik Kupası’nın sahibi olan takım, antrenör Batuhan Salih Barutçu liderliğinde bu sezon altıncı altıncı kupasını Boğaziçi Üniversitesi’ne kazandırmış oldu.

Türkiye’deki tüm kürek yarışlarına katılan Boğaziçi Kürek Takımı’nın bu yarışlardan kazandığı sayısız bronz ve gümüş madalyası bulunuyor. Ekim 2014’te Türkiye Kupası 1. Etap Üniversite Erkekler 8+ Kategorisi'nde birinci olarak altın madalyanın ve Birincilik Kupası’nın sahibi olan Boğaziçi Kürek Takımı, aynı kupanın ikinci etabında da birinci olmuştu.

Boğaziçi Üniversitesi’nin şampiyonluğa doymayan Kürek Takımı şu sporculardan oluşuyor:

Şenkız Satar, Emre Kütük, Doğuş Ünsal, Mert Değirmenci, Sergen Haydın, Emre Endeş, Murat Yıldız, Kutay Sönmez, Umut Ulaş Tarhan, Mertcan Güven Zile, Hikmet Berk Hazar

Tarih: 29 Nisan 2015