Boğaziçi, mezunlarının memnuniyet sıralamasında lider üniversite

Üniversiteye hazırlanan gençlere ve kariyerine yön vermek isteyen mezunlara üniversiteler, bölümler ve iş yaşamı hakkında ışık tutan bir araştırma olan ‘’CALIBRE Yükseköğretim İstihdam Endeksi’’ne göre Boğaziçi Üniversitesi ‘’Mezunları en hızlı iş bulan üniversiteler’’ kategorisinde kamu üniversiteleri arasında ilk sırada yer aldı.

Mezun deneyimleri üzerine kurgulanmış, istihdamdan ücrete üniversitelerin sunduğu sosyal olanaklardan burslara üniversiteleri ölçümleyen bir araştırma olan CALIBRE’ye son iki yıldır düzenli olarak 164 üniversiteden 38.441 mezun katılıyor. Araştırmada mezunların hangi alanlarda çalıştıkları, aldıkları ücretler, hangi bölüm mezunlarının hangi iş kollarında istihdama katıldığı gibi farklı başlıklar yer alıyor.

Bu yılki CALIBRE Yükseköğretim İstihdam Endeksi’ne göre Boğaziçi Üniversitesi Memnuniyet sıralamasında kamu, özel ve vakıf üniversiteleri arasında ilk sırada yer alırken, Tavsiye sıralamasında da diğer üniversitelere fark atarak birinci sıraya yerleşti. Boğaziçi Üniversitesi ‘’Araştırma Üniversitesi’’ genel sıralamasında da lider üniversite oldu.

Araştırma sonuçlarına göre Boğaziçi Üniversitesi mezunları ‘’Üniversitemden ne kadar memnunum?’’ sorusuna yüzde 82.88 oranıyla olumlu cevap verirken, mezunların yüzde 81.98’i Boğaziçi Üniversitesi’ni tavsiye ettiğini bildirdi.

Araştırmaya katılan mezunlardan alınan verilerle hazırlanan sonuçlar kapsamında; Boğaziçi Üniversitesi mezunlarının yüzde 78.7’s, ilk tam zamanlı işine İstanbul’da başladıklarını belirtirken, mezunların ilk tam zamanlı işlerinde çalıştıkları bölümler sırasıyla Eğitim (yüzde 22.22), Pazarlama (yüzde 12.04), Ar-Ge (yüzde 9.26), Bilgi-İşlem (yüzde 6.48), Finans ve Yönetim (yüzde 6.48) olarak ifade edildi.

Boğaziçi Üniversitesi mezunlarının yüzde 54.63’ü ilk tam zamanlı işlerinde 250’den fazla çalışanı olan büyük işletmelerde çalıştıklarını belirtti. Mezunların yüzde 37.04’ü uluslararası şirketlerde, yüzde 30.56’sı ulusal şirketlerde, yüzde 16.67’si aile şirketinde, yüzde 13.89’u kamuda, yüzde 1.85’i ise sivil toplum alanında çalıştığını belirtti. Boğaziçi Üniversitesi mezunları arasında ilk 6 ay içinde ilk tam zamanlı işe girenlerin oranı ise yüzde 53.71 iken mezun olmadan işe başlayanların oranı ise yüzde 25.33 olarak gerçekleşti.

Detaylı bilgi için: http://calibre.kyyd.org.tr/

Tarih: 13 Ağustos 2018