Boğaziçi öğrenci temsilcilerini seçti

Boğaziçi Üniversitesi Öğrenci Temsilciliği Kurulu’nun (ÖTK) 2017-2018 seçimleri Aralık ayı başında yapıldı. Bu yılki seçim sonuçlarına göre, on yıl sonra ilk defa bir kadın öğrenci ÖTK Başkanı olarak seçildi.

Boğaziçi Üniversitesi’ndeki demokratik yönetim geleneğinin öğrenciler arasında yerleştirilmesi, öğrenci talep ve tepkilerinin üniversite yönetimine hızlı ve doğru bir şekilde iletilmesi, üniversitenin karar alma ve yürütme organlarının öğrencilerle olan ilişkilerinde daha duyarlı olmalarına katkıda bulunulması, üniversite genelindeki sorunların çözümlerine öneriler getirerek öğrencilerin karar alma sürecine etkin olarak katılmaları amacıyla kurulan Boğaziçi Üniversitesi Öğrenci Temsilciliği Kurulu’nun (ÖTK) 2017-2018 seçimleri Aralık ayı başında yapıldı.

Bu yılki seçim sonuçlarına göre, 2017-2018 dönemi ÖTK Başkanlığına Politika ve Ekonomi bölümleri son sınıf öğrencisi Ayşe Merve Soylu seçildi. ÖTK Başkan Yardımcısı Sosyoloji bölümü 3.sınıf öğrencisi Mustafa Bilal Söğüt, ÖTK Genel Sekreteri ise İşletme bölümü 3.sınıf öğrencisi Ece Başkol oldu.

Fakülte ve Yüksekokul başkan ve başkan yardımcılarından oluşan 2017-2018 Lisans Üst Kurul Temsilciliğine ise Ayşe Merve Soylu ve Ece Başkol (İktisadi İdari Bilimler Fakültesi), Mustafa Bilal Söğüt ve Arda Mert Şehan (Fen Edebiyat Fakültesi), Kerem Çırpan ve Işın Mert Balcı (Mühendislik Fakültesi), Faruk Sönmez ve Alp Köksal (Eğitim Fakültesi), Adem Yavuz Yılmaz ve Mert Orhan Oruç (Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu), Baturay Şahin ve Sadra Aydın (Yabancı Diller Yüksek Okulu) seçildiler.

14 Aralık Perşembe günü toplanan ilk genel kurulla yeni döneme başlayan ÖTK temsilcileri görevlerini bir yıl boyunca devam ettirecekler.

Tarih: 21 Aralık 2017