Boğaziçi Sultans Final Four yolunda…

International Federation of American Football (IFAF) 2015 Şampiyonlar Ligi Doğu Grubu'nda yer alan Boğaziçi Sultans takımı, 2 Mayıs’ta Vukovi Beograd takımını konuk edecek. Amerikan Futbolu’nun Türkiye'deki öncüsü Boğaziçi Üniversitesi bu karşılaşmadan galip ayrıldığı takdirde Final Four için büyük avantaj elde etmiş olacak.
Boğaziçi Sultans

Profesyonel Lig ve Üniversiteler Ligi’nde 2013-2014 sezonu da dahil toplam dört kez şampiyon olan Boğaziçi Sultans, 2 Mayıs Cumartesi günü saat 14.00'de Boğaziçi Üniversitesi Uçaksavar Stadyumu'nda Vukovi Beograd ile karşılaşacak.

Boğaziçi Sultans takımı kazandığı Temmuz ayında Londra'da yapılacak Final Four için büyük avantaj elde etmiş olacak. Bu yıl grubun ilk maçında ise Ljubljana Silverhawks'ı yenen Vukovi Beograd, Final Four için ise bir adım önde.

Türkiye'de 1988'de Boğaziçi Üniversitesi'nde oynanmaya başlayan Amerikan Futbolu, 2005'te kurulan federasyon çatısı altında daha resmi bir yapıya kavuştu. Türkiye'nin de 64 üyesinden biri olduğu IFAF, Amerikan Futbolu'nun dünya üzerindeki tek yetkili federasyonu. Son 2 sezonun şampiyonu Boğaziçi Sultans bu müsabakayla beraber Türkiye'de yapılan ilk IFAF maçında sahaya çıkacak. Boğaziçi Sultans geçen yıl da katıldığı turnuvada aynı takıma Belgrad'da mağlup olarak elenmişti.