Boğaziçi Üniversitesi ABD’deki üniversitelerle ilişki tazelerken, mezunlarıyla buluştu

Önemli bir kısmı Avrupa ve ABD olmak üzere dünyada 540 civarında üniversite ile öğrenci ve akademisyen değişim programları bulunan Boğaziçi Üniversitesi geçtiğimiz günlerde Rektör Prof. Dr. Mehmed Özkan öncülüğünde oluşturulan bir heyet ile ABD’nin New York ve Boston bölgelerinde bulunan üniversiteleri ziyaret ederek, hem var olan anlaşmaları yenilemek hem de yeni anlaşmalar yapmak üzere görüşmelerde bulundu.

Rektör Prof. Dr. Mehmed Özkan, Rektör Yardımcı Prof. Dr. Zeynep Atay, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Günay Anlaş, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Gün Kut ve Kurumsal İletişim Direktörü Metin Göksel’den oluşan Boğaziçi Üniversitesi heyeti, ABD’deki üniversitelerle görüşmelerin yanı sıra New York ve çevresinde yaşayan mezunlarla da buluştu.

Columbia University, Brown University, Harvard University, Boston University, Brandeis University ve Boston College’e yapılan ziyaretlerde öğrenci, araştırmacı ve akademisyen değişimi konuları ele alınırken, bu üniversitelerle yeni alanlarda işbirliği yapılması yönünde projeler gündeme geldi. Dönemsel öğrenci ve akademisyen değişim programlarının geliştirilmesinin yanında yaz okulları, kısa dönemli değişim programları, araştırma projeleri özelinde öğrenci ve araştırmacı değişim programlarının oluşturulması konusunda görüş birliğine varıldı. Söz konusu üniversitelerin dışında Michigan State University, Kansas University ve Babson College yöneticileri ile de görüşen heyet, Boston’da yapılan Turkish American Scientsts and Scholars (TASSA) toplantılarına katıldı.

TASSA’da “Türkiye’de Araştırma Üniversiteleri” başlıklı panelde bir konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Mehmed Özkan,  Boğaziçi Üniversitesi’nin araştırma stratejisi ile yapılan çalışmaları paylaşarak, araştırma üniversitelerinin güncel durumuna dair tartışmaya katıldı. Burada Türkiye’nin Boston Başkonsolosu Ömür Budak ile de görüşen heyet, toplantıya katılan akademisyenlerle ve TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal’la biraraya geldi.

Aynı zamanda Boğaziçi Üniversitesi mezunu olan Türkiye’nin Birleşmiş Milletler Daimi Delegesi Feridun Sinirlioğlu ve yine Boğaziçi Üniversitesi mezunu eşi Ayşe Sinirlioğlu tarafından Rektör Mehmed Özkan onuruna BM Daimi Delegeliğinde verilen davette 70 civarında mezunla buluşuldu. Burada bir konuşma yapan Büyükelçi Feridun Sinirliğoğlu Boğaziçi Üniversitesi’nin Türkiye açısından önemini vurgulayarak, mezunlara ‘’Hoşgeldiniz’’ dedi. Rektör Prof. Özkan ise mezunlara yönelik yaptığı konuşmada üniversitedeki gelişmeleri aktararak, üniversitenin gelişiminde mezunların önemine değindi ve desteklerinin devamını diledi. Mezunların sorularını da yanıtlayan Özkan ve Boğaziçi heyeti konuşma ardından yoğun mezun ilgisiyle karşılandı.

Tarih: 12 Haziran 2018