Boğaziçi Üniversitesi Gönüllüleri’nden Ayvalıklı çocuklar için atölyeler

Boğaziçi Üniversitesi akademisyenleri ve öğrencilerinin katkılarıyla 2015 yazından bu yana yaz ve kış dönemlerinde gerçekleştirilmekte olan proje, bu yıl 27 Ağustos – 14 Eylül 2018 tarihleri arasında Ayvalıklı miniklerle buluşuyor.

Ayvalık ve çevre köylerinde Ayvalık Zeytin Çekirdekleri Derneği ile el ele yürütülen proje kapsamında çocuklarla buluşan Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri çalışmalarına devam ediyor.

Boğaziçi Üniversitesi akademisyenleri ve öğrencilerinin katkılarıyla 2015 yazından bu yana yaz ve kış dönemlerinde gerçekleştirilmekte olan proje, bu yıl 27 Ağustos – 14 Eylül 2018 tarihlerini boyunca sahada olacak. Bu yıl, geçtiğimiz yıllardan farklı olmak üzere yalnızca Ayvalık köylerinden çocukları kapsayarak atölyelerini yürüten gönüllüler 10 farklı köyden 120’yi aşkın çocuğa ulaştı. Dönüşümlü olarak katılım gösteren yaklaşık 50 Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi, 12 farklı atölye aracılığı ile çocuklar ile buluşmakta.

Günde üç farklı atölyeye katılabilen çocuklar, üç hafta boyunca toplamda dokuz atölyeyi deneyimlemiş oluyor. Bilim, Tiyatro, Dans, Spor, Sanat, Sinema, Doğa, Masal, Neden Olmasın, Felsefe, Fotoğraf ve Müzik atölyelerini yürüten gönüllüler hafta içi beş gün Akçapınar’da ve Altınova’da atölyelerini gerçekleştiriyor.

Öte yandan, geçtiğimiz dönem Yenimahalleli çocuklarla kurulan Çekirdek Kumpanya kendi yazıp oynadıkları “Vampir” skeci sonrası Federico Garcia Lorca’nın “Don Cristobita ile Dona Rosita’nın Acıklı Güldürüsü” oyununu Boğaziçi Üniversitesi ve Ayvalık Tiyatro Festivali’nde sergilemişlerdi. Bu yaz okulu sırasında da yeni döneme hazırlık yapmak ve oyunculuklarını geliştirmek adına temel oyunculuk çalışmaları yapıldı.

2015’te düzenlenmeye başladığında yalnızca Yaz Okulu olarak planlanan proje, ilk defa 2017’de programına Kış Okulu’nu da ekleyerek çalışmaları tüm yıla yayacak bir düzene kavuştu. Proje, Ayvalık merkezinde ve çevre ilçelerde yaşayan çocukların sosyal gelişimlerine destek olmayı ve çeşitli alanları daha yakından tanıyıp bu alanlarda kendilerini keşfetmelerini amaçlıyor.