Boğaziçi Üniversitesi Güzel Sanatlar Bölümü’nden uluslararası sergi

Boğaziçi Üniversitesi Güzel Sanatlar Bölümü, 2018 Yaz Okulu’nun son haftasında, bölüm başkanı Doç. Dr. Mutlu Erbay küratörlüğünde uluslararası öğrencilerin de katılımıyla bir sergi açtı. 6 Ağustos itibariyle Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampüs’te bulunan Hülya Stüdyo’da ziyaretçilerini kabul etmeye başlayan sergi “International Arts Exhibition” başlığını taşıyor. Sergi 10 Ağustos Cuma gününe kadar ziyaret edilebilecek.

Boğaziçi Üniversitesi Güzel Sanatlar Bölümü uluslararası öğrencilerin de katılımıyla “International Arts Exhibition” başlığını taşıyan bir sergi açtı. Güzel Sanatlar Bölümü başkanı Doç. Dr. Mutlu Erbay küratörlüğünde açılan sergi 6 Ağustos itibariyle ziyarete açıldı. 15 yıldır her yaz dönemi sonunda böyle bir sergi açtıklarını ifade eden Doç. Dr. Erbay, “Buraya bir eğitim yılındaki üç dönem içerisinde de birçok farklı ülkeden, bölümden ve ilgi alanından öğrenciler geliyor. İnşaat Mühendisliği Bölümü’nden tutun da Felsefe Bölümü’ne kadar birbirinden çok farklı alanlarla ilgilenen öğrenciler burada birlikte üretmenin, sanat yapmanın tadına varıyorlar ve bu onları daha güçlü bireyler yapıyor,” dedi. 2018 yılı Yaz Dönemi’nde toplam 17 öğrenciyle derslere devam ettiklerini belirten Mutlu Erbay, bunların 6 tanesinin uluslararası öğrenci olduğunu ve bu öğrencilerin Boğaziçi Üniversitesi’nde hem kendi bölümlerinden ders aldıklarını, hem de sanatla ilgilenme fırsatı bulduklarını belirtti. Doç. Dr. Erbay ayrıca öğrencilerin 7 hafta süren yaz okulu boyunca ebru sanatı gibi geleneksel sanatları da öğrenme şansı yakaladıklarını ve özellikle uluslararası öğrencilerin yoğun ilgisiyle karşılaştıklarını sözlerine ilave ederken, bunun yanı sıra, dönem boyunca sulu boya, karakalem, pastel gibi teknikleri de öğrencilerle beraber çalıştıklarını belirtti.

Sergiye katılan uluslararası öğrencilerden, ABD vatandaşı olan ve Portland, Oregon’da uluslarası ilişkiler öğrenimi gören Isabel Makrey, “İkinci kez Boğaziçi’nde bir yaz okulu geçiriyorum. Hem Türkçe’mi geliştirmek, hem de burada aldığım dersler açısından çok verimli zaman geçirebiliyorum. Okul için genel olarak “cennet” diyebilirim,” derken Singapurlu öğrenci Goh Fang Ni, “İlk kez Boğaziçi’ne geldim ve burada geçirdiğim 7 hafta bana çok şey kattı. Hem sanatla ilgilenmek hem de benim için yepyeni bir kültürün içinde bulunabilmek çok eğiticiydi,” şeklinde konuştu.

Boğaziçi Üniversitesi’nin eski mezunlarından olan ünlü oyuncu Fahriye Evcen ve ünlü sunucu Jülide Ateş’in de öğrencilik yıllarında Güzel Sanatlar Bölümü bünyesinde yaptıkları birer eserin ziyaretçilerin beğenisine sunulduğu sergi, 10 Ağustos’a kadar Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampüs’te bulunan Hülya Stüdyo’da ziyaret edilebilecek.

Tarih: 06 Ağustos 2018