Boğaziçi Üniversitesi İK Zirve’nin odağında “İnsana Dönüş” vardı

Türkiye’nin İnsan Kaynakları alanındaki en prestijli buluşmalarından biri olan Boğaziçi Üniversitesi İnsan Kaynakları Zirvesi, QNB Finansbank sponsorluğunda, bu yıl beşinci kez Boğaziçi Üniversitesi’nde gerçekleştirildi.

Boğaziçi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nin organizasyonuyla gerçekleşen ve artık bir klasik haline gelen İK Zirvesi, 22 Mart Perşembe günü Albert Long Hall’de iş dünyasının profesyonelleriyle insan kaynakları sektörünün ileri gelenlerini buluşturdu. Zirve, her yıl olduğu gibi bu yıl da dünyaca ünlü isimleri ağırladı.

Boğaziçi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayşegül Toker’in öncülüğünde düzenlenen zirvede, Boğaziçi Üniversitesi eski rektörü Prof. Dr. Üstün Ergüder, Facebook Orta Asya, Türkiye ve Afrika Bölge Direktörü Ari Kesisoğlu, Egon Zehnder Türkiye Genel Müdürü Murat Yeşildere, QNB Finansbank Genel Müdür Yardımcısı Hakan Alp, Yazar ve CHRO İdil Türkmenoğlu, ‘Exceptional Talent’ kitabının yazarı Mervyn Dinnen, Queen Mary University of London’dan Örgüt Psikolojisi uzmanı Prof. Rob Briner, The VTC Group İnovasyon Direktörü Adi Gaskell ve Türkiye’nin önde gelen şirketlerinin İK direktörleri yer aldı.

"Back to the Human" teması ile Endüstri 4.0 çağında insanı odak alan 2018 İK Zirvesi'nde,  çalışan deneyimini birinci plana alan yetenek kazanımı ve bu yeteneklerin şirketlere sadakatinin sağlanması, “Evidence Based” (Kanıta Dayalı) uygulamaları İnsan Kaynaklarına entegre etmenin mümkün olup olmayacağı, Türkiye'deki İK takımlarının yapay zekanın getirdiği bu dönüşüme hazır olup olmadığı ve yeni teknolojiyi rakiplerine göre daha hızlı biçimde sistemlerine entegre etmek isteyen İK takımlarının sahip olması gereken özellikler dünyaca ünlü konuklar ve Türkiye’nin önde gelen firmalarının yöneticileri tarafından masaya yatırıldı.

Zirvede “Non Artificial=Human”, “Yetenek Devrimi 2.0”, “Bu Sadece Bir Başlangıç”,” Yık, Yarat, Değiştir” “Geleceğin Kurumlarında Lider Olmak”, “İK' da Ezber Bozan Yaklaşım: İşin Olsun”, “Turnover Yüksek Sektörlerde Başarılı İK Yönetimi”, “Eğitimde İnovasyon”, “Evidence Based HR” ve “Yapay Zeka İş Başında!” başlıklarıyla sektörü ilgilendiren birçok konuya değinilirken, dikkat çeken konuşmalardan birini yapan Yazar ve CHRO İdil Türkmenoğlu  “Mavi Okyanus Vaat Etmek” isimli sunumunda kurum içi girişimciliğin önemini vurguladı.

Zirvede, moderatörlüğünü İİBF Kurumsal İlişkiler Yöneticisi Doğan Asil’in yaptığı ve Prof. Dr. Ayşegül Toker, Prof. Dr Üstün Ergüder ile Peryön Başkanı Berna Öztınaz’ın yer aldığı “Eğitimde İnovasyon” paneli öne çıktı. Panelde, eğitim hayatının sektörün ihtiyaçlarına yanıt verip vermediği tartışılırken; “aklı gelecekte olan, samimi bir merak duygusuna sahip ve öğrenmeye açık insanların” sayı yönünden yetersizliğine değinildi. Üniversitelerle STK'nın beraber çalışarak bu ihtiyacı karşılaması gerektiğinin belirtildiği panelde, inovatif nesil yetiştirmenin mümkün olması ve Türkiye'nin kendi genlerinden beslenebilmesi için MEB'in ağırlığının ve merkeziyet anlayışının değiştirilmesinin gerektiği; bu açıdan da yatay bir yapı kurmanın önemli olduğu vurgulandı.

Ayrıntılı bilgi için: http://2018.ikzirve.com/

Tarih: 28 Mart 2018