Boğaziçi Üniversitesi Kadın Satranç Takımı Türkiye şampiyonu

14-19 Nisan 2018 tarihleri arasında Antalya Limak Limra Hotel’in ev sahipliğinde gerçekleşen Türkiye Üniversitelerarası Satranç Şampiyonası’nda Boğaziçi Üniversitesi Kadın Satranç Takımı oynadığı tüm karşılaşmalardan galip ayrılarak namağlup şampiyon oldu.

Türkiye Üniversitelerararası Satranç Şampiyonası 14-19 Nisan 2018 tarihleri arasında gerçekleşti. Antalya Limak Limra Hotel’in ev sahipliğinde düzenlenen şampiyona, 7 tur üzerinden yapılan karşılaşmalara sahne oldu. Endüstri Mühendisliği Bölümü 2. sınıf öğrencisi Çağla Yaren Aslan ile Endüstri Mühendisliği Bölümü 1. sınıf öğrencisi Irmak Dai’den oluşan Boğaziçi Üniversitesi Kadın Satranç Takımı oynadığı 7 karşılaşmanın tamamını kazanarak 44 üniversitenin katıldığı turnuvada farklı bir şekilde şampiyon oldu. Oynadığı tüm maçları kazanan Çağla Yaren Aslan bireysel performans alanında turnuvanın 1. masa lideri olma başarısını da gösterdi.

Mert Tırak, Yasin Sarı, Hasan Bora Aydın, Cem Gündoğan ve Oğuz Öner’den oluşan Boğaziçi Üniversitesi Erkek Satranç Takımı ise 71 üniversitenin katıldığı Erkekler Kategorisi’nde turnuvayı 4. sırada tamamlamayı başardı.

Tarih: 26 Nisan 2018