Boğaziçi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi 30. ve 20. yılını dolduran öğretim üyelerine plaket verdi

Boğaziçi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nde 22 Aralık günü gerçekleştirilen toplantıda 30. ve 20. yılını dolduran öğretim üyelerine plaket verildi. Rektör Prof. Dr. Mehmed Özkan’ın da katıldığı toplantıda Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Günay Anlaş bir konuşma yaptı.

Robert Kolej bünyesinde 1912 yılında kurulan Mühendislik Şubesi’nin bu yıl Mühendislik Fakültesi olarak 105. senesini tamamladığını söyleyen Anlaş, az sayıda öğrenci ve hocayla başlayan mühendislik eğitiminin bugün 6 bölüm ve 107 hocayla yoluna devam ettiğini aktardı. Son yıllarda araştırma, inovasyon ve sanayi ile işbirliklerinin ön plana çıktığını aktaran Anlaş, Boğaziçi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nin araştırma açısından yurt içinde ve yurt dışında emsallerinin önünde yer aldığını vurguladı. Çok sayıda doktora mezunu veren mühendislik fakültesinin lisans eğitimi ile de önemli bir noktada olduğunun altını çizdi.

Konuşmasından sonra Mühendislik Fakültesi’nde 20. yılını dolduran Endüstri Mühendisliği’nden Taner Bilgiç, Bilgisayar Mühendisliği’nden Can Öztüran, Endüstri Mühendisliği’nden Wolfang Hörmann ve İnşaat Mühendisliği’nden Sami And Kılıç’a plaketleri takdim edildi. BÜMED Başkanı Murat Öngör de öğretim üyelerine birer hediye takdim etti.

Programda ayrıca Mühendislik Fakültesi’nde 30. yılını dolduran Prof. Dr. Mehmet Çamurdan, Prof. Dr. Kadri Özçaldıran ile 30. yılını dolduran idari personel Fehim Özen’e plaketleri verilirken fakülte bünyesine yeni katılan öğretim üyeleri Nazlı Dönmezer ile Damla Eroğlu’na rozet takdim edildi.

Haber: Kurumsal İletişim Ofisi

Tarih: 25 Aralık 2017