Boğaziçi Üniversitesi, Seoul National University ile öğrenci değişim anlaşması imzaladı

Boğaziçi Üniversitesi dünyanın önde gelen üniversiteleriyle imzalamış olduğu uluslararası öğrenci değişim programlarına bir yenisini daha ekledi. Boğaziçi Üniversitesi, Kore’nin köklü üniversitelerinden Seoul National University (SNU) ile imzalanan anlaşma gereği bölgede önemli bir partner kazanmış oldu. Seoul National University’nin dünyaca ünlü mezunları arasında Birleşmiş Milletler’in sekizinci genel sekreteri Ban Ki-Moon ve Samsung Electronics CEO’su Oh-Hyun Kwon da yer alıyor.

Öğrenci değişimi anlaşması kapsamında öğrenciler karşılıklı olarak her iki eğitim kurumunun akademik bilgi ve birikimden faydalanabilecekler. SNU’ye kabul edilen Boğaziçili öğrenciler aynı zamanda Kore dili ve kültürünü de tanıma imkanına sahip olacaklar.

Geçmişi Kore’deki Japon hâkimiyeti sırasında kurulan dokuz imparatorluk üniversitesinden biri olan Keijō Imperial University’e uzanan Seoul National University, İkinci Dünya Savaşı sonrasında Seul’daki 10 yükseköğrenim kurumunun birleştirilmesiyle 1946 yılında kuruldu ve Kore’nin ilk ulusal üniversitesi olarak bugünkü halini aldı.

2016 yılı itibariyle kayıtlı öğrenci sayısı 28.630’a, öğretim üyesi ise 2.620’ye ulaşan SNU, Times Higher Education tarafından her yıl yapılan dünyanın en başarılı üniversiteleri sıralamasında 2016 yılında dünya genelinde 85. sırada, Asya kıtasında ise 9. sırada yer aldı. SNU, QS’in dünya üniversiteleri sıralamasında ise 35. sırada, Asya’da ise 10. sırada bulunuyor. Üniversitenin bilinen mezunları arasında Birleşmiş Milletler’in sekizinci genel sekreteri Ban Ki-Moon ve Samsung Electronics CEO’su Oh-Hyun Kwon yer alıyor.

SNU’da 82 lisans programının sunulduğu 16 fakülte ve 99 lisansüstü programının yer aldığı10 enstitü bulunuyor. Üniversite aynı zamanda dünya çapında 800’ün üzerinde üniversite ve araştırma kurumuyla iş birliği ve değişim anlaşmasına sahip. Seoul National University, özellikle mühendislik ve doğa bilimleri alanında yapmakta olduğu araştırma çalışmaları ile tanınıyor.

Güney Kore’nin en prestijli üniversitesi olarak görülen Seoul National University’de eğitim ve araştırma faaliyetleri 7000 m2’ye yayılmış Gwanak, Yeongeon, Suwon ve Pyeongchang kampüslerinde bulunan 372 tesiste sürdürülüyor. SNU, 12 lisans ve 6 lisansüstü yurdu ile 4000’e yakın öğrenciye konaklama imkânı sunuyor. Değişim öğrencileri de kampüs sınırları dâhilinde bulunan yurtlara yerleşebiliyor.

Tarih: 06 Temmuz 2017