“Boğaziçi Üniversitesi Spor Ödülleri” sahiplerini buldu

Türkiye’nin ilk öğrenci topluluğu Boğaziçi Üniversitesi Spor Kurulu, 8. Boğaziçi Üniversitesi Spor Ödülleri Töreni’nde “Yılın En”lerini açıkladı. 17 Aralık Pazartesi gecesi Boğaziçi Albert Long Hall’da gerçekleşen törende yılın voleybol oyuncusu Gözde Kırdar olurken, yılın en iyi spor yöneticisi Maurizio Gherardini, yılın en iyi takımı Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı, yılın en iyi antrenörü Zeljko Obradovic ve yılın en iyi çıkış yapan takımı MKE Ankaragücü Erkek Futbol seçildi.

Günümüze kadar birçok ilke imza atmış Türkiye’nin ilk öğrenci topluluğu Boğaziçi Üniversitesi Spor Kurulu tarafından bu yıl sekizincisi düzenlenen Boğaziçi Üniversitesi Spor Ödülleri Töreni’nde yılın en iyileri açıklandı. Sporun pek çok alanında Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri tarafından seçilen en iyilerin ödüllerini aldığı törende, spor camiasının ünlü isimleri bir araya geldi.

10 kategoride “Yılın En”leri ödüllerini aldı

Sunuculuğunu Çağıl Özge Özkul’un üstlendiği Boğaziçi Üniversitesi Spor Ödülleri Töreni’nde bu yıl 10 kategoride ödüller sahiplerini buldu. Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmed Özkan’ın açılış konuşması ile başlayan ödül töreninde, yılın en iyi takımı Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı, yılın en iyi basketbol oyuncusu Gözde Kırdar, yılın en iyi bireysel sporcusu Avrupa Taekwondo şampiyonu İrem Yaman, yılın en iyi basketbol oyuncusu Cedi Osman, yılın en iyi spor yöneticisi Fenerbahçe Spor Kulübü Erkek Basketbol Takımı Genel Menajeri Maurizio Gherardini seçildi. Yılın en iyi çıkış yapan takımı ise MKE Ankaragücü Erkek Futbol Takımı oldu. Yılın en iyi antrenörü olarak Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı Başantrenörü Zeljko Obradovic seçildi. Yılın en iyi spor yorumcusu ödülü ise Ali Ece’ye takdim edildi.

Sporcu Kardeşliği Özel Ödülü 6 ayrı isme verildi

Oylamadan bağımsız olarak belirlenen “Sportsmanship Brotherhood (Sporcu Kardeşliği) Özel Ödülü”nün bu yılki sahipleri ise Gençler Badminton Kadınlar Milli Takımı, Sümeyye Boyacı, Zübeyde Süpürgeci, Ege Pedal Spor Kulübü, Muhsine Gezer, Ali Topaloğlu oldu.

Milli okçu Mete Gazoz’a “Özel Başarı Ödülü”, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Yönetim Kurulu Başkanı Togay Bayatlı’a “İsmet Badem Yaşam Boyu Başarı Ödülü”, Milli Kürekçi Süverçe Korkmazer’e “Spor Elçisi Ödülü” takdim edildi. Fair Play Ödülleri ise Nil Çokgezen ve Fenerbahçe 19 Yaş Altı Futbol Takımı’na verildi.

Törende ödül alan isimler şu şekilde:

●       Yılın En İyi Takımı: Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı

●       Yılın En İyi Basketbol Oyuncusu: Cedi Osman

●       Yılın En İyi Voleybol Oyuncusu: Gözde Kırdar

●       Yılın En İyi Bireysel Sporcusu: İrem Yaman

●       Yılın En İyi Çıkış Yapan Sporcusu: Yankı Erel

●       Yılın En İyi Çıkış Yapan Takımı: MKE Ankaragücü Erkek Futbol Takımı

●       Yılın En İyi Antrenörü: Želimir "Željko" Obradović

●       Yılın En İyi Spor Yöneticisi: Maurizio Gherardini

●       Yılın En İyi Spor Programı: Ters Köşe

●       Yılın En İyi Spor Yorumcusu: Ali Ece

●       Sportsmanship Brotherhood Ödülü: Sümeyye Boyacı