Boğaziçi Üniversitesi Yapı Kulübü’nden bir okul da Elazığ’a

Boğaziçi Üniversitesi Yapı Kulübü (BÜYAP) eğitimin zorlu şartlar altında yapıldığı bölgelere okul inşa etme projesini sürdürüyor. Şimdiye dek farklı illerde dört okul projesine imza atarak Milli Eğitim Bakanlığı’na teslim eden Boğaziçi Üniversitesi Yapı Kulübü, beşinci okul projesini Elazığ’da gerçekleştirmek için kolları sıvadı.

Boğaziçi Üniversitesi İnşaat Mühendisliği, Makine Mühendisliği ve İktisat Bölümü öğrencilerinin kurduğu ve 1987 yılından beri faaliyetlerini sürdüren Boğaziçi Üniversitesi Yapı Kulübü, beşinci okul inşa etme projesini Elazığ’da gerçekleştirecek.

Bugüne dek Düzce’nin Akçakoca ilçesinde, Ağrı’nın Tezeren Köyü’nde, Adıyaman’ın Besni ilçesinin Yazıbeydili Köyü’nde ve İstanbul’un Ümraniye ilçesinde okul, ek bina, lojman, yemekhane ve Otistik Çocuk Merkezi inşa etme projeleri hayata geçiren BÜYAP, beşinci okulunu Elazığ’ın Akçakiraz Beldesi Yenikuşak Mahallesi’nde inşa edecek.

4+1 derslikli okul inşa edilecek

Boğaziçi Üniversitesi Yapı Kulübü (BÜYAP) tarafından inşa edilecek olan 4+1 derslikli okul için BÜYAP yönetim kurulu üyelerinden Ömer Faruk Kılıç ve Hasan Cantürk kulüp adına Elazığ’a giderek Elazığ Valilik makamında okul yapım protokolü imzaladı. İmza törenine Elazığ Milli Eğitim Müdür Feyzi Gürtürk ve Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım da katıldı. İnşa edilecek 4+1 derslikli okulun imza töreninde değerlendirmelerde bulunan Boğaziçi Üniversitesi Yapı Kulübü yönetim kurulu üyesi Ömer Faruk Kılıç, BÜYAP’ın projeyi başarıyla tamamlamak ve okulu eğitim-öğretime açmak arzusunda olduğunu belirtti. Elazığ Milli Eğitim Müdürü Feyzi Göktürk ise, Boğaziçi Üniversitesi Yapı Kulübü’ne Elazığ’ı seçmelerinden ötürü teşekkür etti.

BÜYAP tarafından Elazığ’da inşa edilecek 4+1 derslikli okul için okul yapım protokolü, konuşmaların ardından BÜYAP yönetim kurulu üyesi Ömer Faruk Kılıç Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım ve Elazığ Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk tarafından imzalandı.

Tarih: 26 Eylül 2017