Boğaziçi Üniversitesi Yaz Okulu ile liselilere benzersiz bir üniversite deneyimi!

‘Blogger’lıktan oyun teorisine, yapay zekâdan yaratıcı dramaya lise öğrencilerine özel olarak tasarlanan ve birbirinden güncel konulardan oluşan programıyla büyük ilgi gören BOUN 101 Yaz Okulu’nda erken kayıt ve başvurular için son tarih 23 Nisan!

Boğaziçi Üniversitesi’nin, lise öğrencilerine gerçek üniversite deneyimini sınav stresiyle değil, yaşam ve bilim ile öğretme amacıyla hazırladığı BOUN101 programı kapsamındaki Yaz Okulu başlıyor.

Boğaziçi Üniversitesi tarafından lise öğrencileri için özel olarak tasarlanan “Üniversite Öncesi Yaz Okulu” programı robotikten moleküler biyolojiye, yaratıcı dramadan tarihin kuytu köşelerine lise öğrencilerini akademi, yaşamın temel taşları ve eleştirel düşünceyle tanıştırmayı hedefliyor.

Boğaziçi Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi’nin 2005 yılından beri düzenlediği, öğrencilere üniversite hayatına yönelik bilgi vermeyi amaçlayan program, konaklama ve burs olanaklarıyla gerçek bir üniversite deneyimi sunuyor.

Lise öğrencilerinin bilimle aralarındaki bağı güçlendirmek ve öğrencilerin merak dürtüsünü kuvvetlendirmek isteyen BOUN101 Yaz Okulu, bu yıl daha da zenginleşen bir programıyla katılımcıların karşısına çıkıyor. Açılacak on dokuz dersten altısını seçerek öğrencilerin kendi ders programlarını oluşturmasına fırsat veren programın son başvuru tarihi 2 Haziran 2017. Erken kayıt ve burs başvuruları için son gün 23 Nisan 2017.

12-23 Haziran 2017 ve 03-14 Temmuz 2017 tarihleri arasında iki dönem açılacak olan Yaz Okulu programı boyunca haftada dört gün, günde üç saat akademik ders ve bir buçuk saat seçmeli ders yapılması planlanıyor. Katılımcılara üniversitenin bir parçası olan kampüs hayatının da tanıtılması amacıyla haftada bir gün öğrenci etkinlikleri de düzenlenecek. Gerçek bir üniversite deneyimi yaşatmayı planlayan yaz okulu programı iki haftanın sonunda bir mezuniyet töreni ile sonlanacak.

BOUN101 YAZ OKULU 2016 YAZ PROGRAMINDA YER ALAN DERSLER

» Akademik Yazmanın Püf Noktaları* (Aylin Ünaldı)

» Aldığımız Gıdalarda Neler Var? (Ediz Taylan - Özge Akdeniz)

» Bilgisayar Sistemleri ve Yazılım* (Atay Özgövde)