Boğaziçi Üniversitesi’nde Rektörlük Seçimleri Yapıldı

2016-2020 yılları arasında görev yapacak Boğaziçi Üniversitesi Rektörü’nü belirleyecek Rektörlük seçim ve atama sürecinin ilk adımı 12 Temmuz Salı günü yapılan oylamayla gerçekleştirildi.

2016-2020 yılları arasında görev yapacak Boğaziçi Üniversitesi Rektörü’nü belirleyecek Rektörlük seçim ve atama sürecinin ilk adımı 12 Temmuz Salı günü, üniversitenin Güney Kampüs’ünde yer alan Albert Long Hall’de, öğretim üyelerinin oylarını kullanmasıyla gerçekleştirildi.

447 öğretim üyesinden 403’ünün katılımıyla yapılan ve son dönemin en yüksek katılımlı seçimi olarak Boğaziçi Üniversitesi tarihine geçen seçim, sandıkların saat 17:00’de kapanmasıyla tamamlandı.

Seçime katılım sayısı 403 olurken, geçerli oylar 399, boş oylar 4 oldu. Seçim sonucunda adayların oy dağılımı ise şöyle gerçekleşti:

Prof. Dr. Gülay Barbarosoğlu 348

Prof. Dr. Vedat Akgiray 40