Boğaziçi Üniversitesi’nden dört akademisyene Bilim Akademisi’nden ödül

Bilim Akademisi tarafından başlatılan ve kamu fonları yerine toplumdan gelen maddi destekle yürütülen Bilim Akademisi Genç Bilim İnsanları Ödül Programı “BAGEP”in 2018 sonuçları açıklandı.

BAGEP 2018 kapsamında Boğaziçi Üniversitesi’nde dört bilim insanı ödüle değer görüldü. Boğaziçi Üniversitesi Çevre Bilimleri Enstitüsü’nden Dr. Öğr. Üyesi Berat Haznedaroğlu, Fizik Bölümü’nden Dr. Öğr. Üyesi Can Kozçaz, Psikoloji Bölümü’ öğretim üyesi Doç. Dr. Adil Sarıbay ve Matematik Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Çağrı Karakurt, 2018 BAGEP Ödülleri’nin sahibi oldular.

En iyi genç akademisyenlerin belirlenmeleri, ödüllendirilmeleri ve yeni araştırmalar için desteklenmeleri amacı ile 2013 yılından bu yana verilen 195 ödüle bu yıl 39 yeni ödül eklenmiş oldu. Ödül töreni 27 Nisan Cuma günü saat 16.00’da İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde düzenlenecek.

Ödül kazanan genç akademisyenlere araştırmalarını desteklemek amacıyla iki yıl süreyle yılda 15.000 TL destek verilecek. 40 yaşını doldurmamış bilim insanlarına verilmekte olan ödüller Bilim Akademisi’ne gelen bağışlarla finanse ediliyor. Bağışçılar destekledikleri ödülleri bir kişi veya kurumun adına ya da anısına verebiliyor. 2018 yılı BAGEP ödülleri bağışçıları arasında Elginkan Vakfı, Vehbi Koç Vakfı, İş Bankası, Doğuş Holding, Pfizer Türkiye ve Mehveş Demiren yer aldı.

Tarih: 03 Nisan 2018