Boğaziçi Üniversitesi’ne ‘Sıfır Atık-İyi Gelecek Ödülü’

Atıkların kontrol altına alınması ve gelecek kuşaklara daha yaşanabilir bir dünya ve ülke bırakmak hedefiyle Boğaziçi Üniversitesi kampüslerinde başlatılan Sıfır Atık projesi Cumhurbaşkanlığı Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen ‘Sıfır Atık Zirvesi’nde düzenlenen törende ‘’Sıfır Atık-İyi Gelecek’’ ödülünü aldı.

1 Kasım 2018 tarihinde Cumhurbaşkanlığı Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde yer alan ödül töreninde ‘’Sıfır Atık-İyi Gelecek Ödülü’’ Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmed Özkan’a Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan tarafından takdim edildi.

Ödül töreninde ayrıca sıfır atık duyarlılıkları nedeniyle Sürdürülebilirlik Politikaları ve Sıfır Atık Projesi’ne Destek Ödülü Türk Hava Yolları’na, Sıfır Atık Sosyal Sorumluluk Ödülü TEMA Vakfı’na, Sıfır Atık Üretim Ödülü Sütaş’a, Sıfır Atık Yenilikçilik Ödülü İstanbul Büyükşehir Belediyesi İSBAK’a, Sıfır Atık Medya Ödülü ise TRT’ye verildi.

Sıfır Atık Projesi'nin hayata geçmesi ile önemli kazanımlar elde etmeye başladıklarının altını çizen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum törende yaptığı konuşmada projenin hayata geçirildiği bir yılda 2, 2 milyon ton ambalaj atığı, 58 bin ton atık elektrikli ve elektronik eşya, 38 bin ton bitkisel ve 80 bin ton madeni atık yağ, 184 bin ton ömrünü tamamlamış lastiğin kaynağında ayrı toplanarak geri kazanıldığını ve bir yıl içinde ekonomiye 3,5 milyar kaynak sağlandığını vurguladı.

Nisan 2018 itibariyle Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü tarafından uygulanmasına karar verilen ve Rektörlük koordinasyonu ile başlayan Sıfır Atık çalışmaları, Boğaziçi Üniversitesi Sürdürülebilir Yeşil Kampüs Programı Koordinatörü ve Sürdürülebilir Kalkınma ve Temiz Üretim Merkezi Müdürü Prof. Dr. Nilgün Cılız liderliğinde sürdürülüyor.

Tarih: 02 Kasım 2018