Boğaziçi Üniversitesi’nin destek verdiği Ayvalık Kış Okulu bu kış 100 çocuğa daha ulaştı!

Zeytin Çekirdekleri Derneği ve Ayvalık Belediyesi’nin Boğaziçi Üniversitesi ile iş birliğiyle 2015 yılından bu yana devam eden Ayvalık Yaz ve Kış Okulları Projesi bu dönem altıncı kez gerçekleştirildi. Boğaziçi Üniversitesi’nden dönüşümlü olarak gelen yaklaşık 40 gönüllü öğrencinin katılımıyla danstan algoritmaya, tiyatrodan bilime farklı alanlarda atölyeler düzenlendi.

Ocak ayında gerçekleştirilen Kış Okulu’na yaklaşık 100 çocuk katıldı ve Kış Okulu, Ayvalık Merkez dışında ilk kez Altınova’da da çocuklarla buluştu. Bu yılki Kış Okulu’nda projeye daha önceki yıllarda dahil olmamış çocuklar da yer aldı.

Çocuklarla yürütülen atölyeler dışında; Boğaziçi Üniversitesi’nden akademisyenlerin de desteğiyle Ayvalık’a gelen gönüllüler için farklı alanlarda açık dersler düzenlendi. Prof. Fikret Adaman, Dr. Esra Dicle Başbuğ, Can Candan ve Dr. Leyla Kayhan Elbirlik; bu dönem Ayvalık’a gelip açık ders veren hocalar arasında yer aldılar.

2015’te düzenlenmeye başladığında yalnızca Yaz Okulu olarak planlanan proje, ilk defa 2017’de programına Kış Okulu’nu da ekleyerek çalışmaları tüm yıla yayacak bir düzene kavuştu. Proje, merkezde ve çevre ilçelerde yaşayan çocukların sosyal gelişimini ve çeşitli alanları daha yakından tanıyıp bu alanlarda kendilerini keşfetmelerini amaçlıyor.

Tarih: 01 Şubat 2018