Boğaziçi Üniversitesi’nin en renkli mezun buluşması “BÜ’yülü Bir Gün’’ 3 Kasım’da

Boğaziçi Üniversitesi "Daha iyi bir gelecek için, yarından sonrasını şekillendiren üniversite" mottosuyla mezunlarını ve Boğaziçi dostlarını BÜ'yülü Bir Gün'de buluşturuyor. Boğaziçi Üniversitesi’nin gelenekselleşen en renkli mezun buluşmasında "Yarından Sonra" çatı konseptiyle bu sene "Hayat" üzerine konuşmalar ve tartışmalar yer alacak. BÜ'yülü Bir Gün için ziller 3 Kasım’da Güney Kampüs’te çalacak!

Boğaziçi Üniversitesi mezunlarını ve dostlarını birbirinden renkli konularla ve yaşamın farklı kulvarlarında fark yaratmış konuşmacılarla buluşturan ‘’BÜ'yülü Bir Gün’’, beşinci yılında yine dopdolu bir içerikle konuklarını ağırlamaya hazırlanıyor. 

Kuruluşundan bu yana, eğitim, araştırma ve toplumsal katkıda öncü konumuyla geleceği şekillendiren bir eğitim kurumu olan Boğaziçi Üniversitesi ‘’BÜ'yülü Bir Gün’’de yarından sonrasını düşünen, tartışan, irdeleyen konu ve konuklarıyla, mezunlarını ve Boğaziçi dostlarını buluşturacak. 

‘’BÜ'yülü Bir Gün’’de, Boğaziçi Üniversitesi akademik kadrosunun ve mezunlarının da katılımıyla yarından sonrasını yaratıcı bakış açıları ve yeni fikirlerle düşünmeye davet eden ‘’Yarından Sonra’’ çatı konsepti çerçevesinde ‘’Hayat’’a dair paneller ve konuşmalar gerçekleştirilecek.

Boğaziçi Üniversitesi eski rektörlerinden Prof. Dr. Üstün Ergüder’in2020’li Yıllara Doğru Yükseköğretim ve Boğaziçi Üniversitesi’’ başlığıyla ‘’keynote’’ konuşmacı olarak katılacağı, Boğaziçi Üniversitesi Sosyoloji Bölümü öğretim üyesi ve Rektör Danışmanı Prof. Dr. Zafer Yenal’ın açılış konuşmasıyla 3 Kasım Cumartesi sabahı başlayacak olan  BÜ’yülü Bir Gün’de; “Geleceğe Bırakacak Emanetlerimiz Var Bizim” başlıklı oturumda Mardinli şef ve sosyal girişimci Ebru Baybara Demir katılımcıların karşısında olacak.

'’Hatırladıklarımızla Geçmişimiz, Bugünümüz, Yarınımız’’ başlığında Boğaziçi Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Tekcan neyi nasıl hatırladığımızı ve hatırladıklarımızın bizi ve geleceğimizi nasıl şekillendireceğini irdeleyecek.

‘’Sosyoekonomik Kalkınmada Doğa-İnsan İlişkileri’’ başlığında sinema oyuncusu ve çevrebilimci Ediz Hun, ‘'Müziğin Değişen Dünyası’’ başlığında Mor ve Ötesi grubundan müzisyen Harun Tekin katılımcılarla buluşacak. Çiftçi ve yazar Armağan Portakal ise ‘’Toprağın Ritmi’’ başlığıyla BÜ'yülü Bir Gün'de mezunlarla ve Boğaziçi dostlarıyla bir araya gelecek.

‘’Endüstri 4.0 ile Dijitalleşen İş Hayatı’’ panelinde ise Ali Kerem Bilge, Prof. Dr. Lale Akarun, Ömer Burhanoğlu ve Sertaç Yerlikaya yarından sonrasının iş dünyasını üzerine bir projeksiyon sunacaklar.

Bu sene ‘’BÜ’yülü Bir Gün”ün konukları arasında şair Birhan Keskin de yer alıyor. Keskin ve Doç. Dr. Zeynep Uysal, ‘’Şiir, Hayat ve Ötesi’’ başlığında bir 21.yüzyıl şairinin gözünden dünyaya ve hayata bakacaklar. ‘’Dizilerle Türkiye Sosyolojisi: Kahramanlar, Kötüler, Kurbanlar’’ başlıklı oturumda ise Prof. Dr. Nükhet Sirman ve araştırmacı Dr. Feyza Akınerdem dizilerle Türkiye'nin bugününü ve yarınını değerlendirecekler.

Boğaziçi Üniversitesi Mezunları Kültür ve Sanat Komisyonu bünyesindeki BUKAL’ın (Boğaziçili Kal) BÜ’yülü Bir Gün çatısı altındaki etkinlikleri arasında ise “Yarından Sonrası İçin Geçmişe Bakmak” paneli yer alacak. Prof. Dr. Asım Karaömerlioğlu, Prof. Dr. Çiğdem Kafescioğlu, Prof. Dr. Ekrem Ekinci, Prof. Dr. Güven Alpay, Prof. Dr. Mustafa Dilber, Prof. Dr. Oya Başak, Prof. Dr. Özer Ertuna ve Bülent Becan’ın katılacakları panelde ‘Prof.Dr. Aptullah Kuran ile Boğaziçi Üniversitesi’nin Kuruluş Öyküsü ve Geleceğine Yönelik Çalışmalar’’ ele alınacak.

Bu sene BÜ’yülü Bir Gün’de ayrıca BUKAL katkılarıyla ‘’Tünellerde Aptullah Kuran Eserleri Sergisi’’, Boğaziçi Filarmoni Orkestrası ile Güney Meydan Açık Hava Konseri, Geçmişten Günümüze Tarihi Binalarıyla Kampüs Turu gerçekleştirilecek. BÜ’yülü Bir Gün, Aşiyan Müzesi’nde Boğaziçi Üniversitesi Türk Sanat Müziği Korosu konseriyle sona erecek.

 

Bilgi için: https://buyulubirgun.boun.edu.tr/program