Boğaziçi Üniversitesi’nin yeni yemekhanesi hizmete girdi

Hisar Kampüs’te yeni bir soluk, doğal bir mekân…

Boğaziçi Üniversitesi 2018-2019 akademik yılına girerken Hisar Kampüsü’nde hizmete giren yeni yemekhaneyi öğrenciler, akademik ve idari personeliyle buluşturdu. Hisar Kampüsü’nde 17 Eylül 2018 itibariyle hizmete giren yemekhane doğayla uyumlu mimarisi, yemekhanenin iç ve dış mekânıyla bütünleşen ağaçları ve Boğaz’a hakim konumda yeşillikler içindeki manzarasıyla yaklaşık 120 kişi ağırlayabiliyor.

Boğaziçi Üniversitesi Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı bünyesinde görev yapan mimar Ebru Akkol’un mimari projesini üstlendiği Hisar Kampüs yemekhanesi toplam 260 metrekare iç alana, dış alanda ise 40 metrekarelik ahşap verandaya sahip. Yemekhanenin tavan ve camları ise açılır-kapanır tasarımıyla dikkat çekiyor.

Hisar Kampüs Yemekhanesi’nde hâlihazırda üniversite öğrencileri, akademik ve idari personeline öğle yemeği servisi veriliyor. Önümüzdeki günlerde ayrıca yemekhane bünyesinde pide, çay-kahve servisi gibi hizmetlerin de gündeme alınması planlanıyor.

Fotoğraflar: Kenan Özcan

Tarih: 20 Eylül 2018