‘’Boğaziçi Zirvesi- BÜ’yülü Bir Gün’’ en renkli konuklarıyla mezunları bekliyor

Gülriz Sururi, İlber Ortaylı, Canan Karatay ve Alphan Manas’ın da aralarında bulunduğu 15’i aşkın konuşmacı birbirinden ilgi çekici başlıklarla Boğaziçi Üniversitesi’nin en renkli mezun etkinliği ‘’BÜ’yülü Bir Gün’’de! Boğaziçi mezunları 12 Kasım Cumartesi günü Güney Kampüs’te eski sınıflarında yıllar sonra biraraya gelecek; ünlü isimlerin verecekleri birbirinden keyifli derslere girecekler.

Edebiyattan bilime, sağlıktan eğitime birbirinden farklı konu ve konukların yer alacakları ‘’BÜ’yülü Bir Gün’’ bu yıl üçüncü kez düzenleniyor. Son üç yıldır Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampüs’te Boğaziçi mezunlarını birbirinden renkli konuklarla buluşturan ‘’BÜ’yülü Bir Gün’’ bu sene yine birbirinden saygın konuklarıyla davetlilere unutulmaz bir gün vaad ediyor.

‘’BÜ’yülü Bir Gün’’ün bu yılki konukları arasında oyuncu, yazar Gülriz Sururi, Pegasus CEO Mehmet Nane (BÜ ’90), akademisyen, ekonomist Prof. Dr. Emre Alkin, inovasyon ve girişimcilik danışmanı Alphan Manas, akademisyen Doç. Dr. Ayşen Candaş (BÜ’ 92), CNN TÜRK Ekonomi Müdürü, televizyon programcısı Emin Çapa, ünlü tarihçi, yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı, kalp ve iç hastalıkları uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, Prof. Dr. Aytül Erçil ( BÜ ’79) ,psikiyatrist Dr. Gülcan Özer, akademisyen Doç. Dr. Serra Müderrisoğlu, gazeteci Nuran Çakmakçı, gazeteci Şeref Oğuz ve akademisyen Yalın Alpay (BÜ ’07) olmak üzere sanat, iş dünyası, medya, sağlık, psikiyatri, akademi gibi çok farklı alanlarda mesleki başarılarıyla tanınmış birbirinden seçkin ve renkli isimler yer alıyor.

Kısa süre öncesine kadar Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı olarak görev yapan Gökhan Öğüt (BÜ ’93) etkinliğin ana konuşmacısı olarak mezunlarla buluşacak.

11.00-15.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek paralel oturumların ardından saat 15.00’te Demir Demirgil Salonu’nda Boğaziçi Üniversitesi’nden Yrd. Doç. Dr. Tolga Sınmazdemir (BÜ ’04) moderatörlüğünde Doç. Dr. Serra Müderrisoğlu ve Doç. Dr. Ayşen Candaş’ın konuşmacı olarak katılacakları ‘’Sosyal Travma’’ başlıklı panel gerçekleştirilecek.

Çocuklara BÜ’yülü Bir Gün’de Neşe Erberk Eğitim Kurumları’ndan eğlenceli aktiviteler

‘’BÜ’yülü Bir Gün’’de Neşe Erberk Eğitim Kurumları’nın eğlenceli aktiviteleri sayesinde etkinliğe katılan mezunların çocukları da rengarenk bir gün geçirecek. 3-6 yaş grubuna yönelik etkinlikler 10.00- 18.00 saatler arasında gerçekleştirilecek.

Maritsa adıyla moda ve blog dünyasının yükselen isimlerinden biri olarak beğeni toplayan, Boğaziçi Üniversitesi Psikoloji Bölümü 2010 yılı mezunu, girişimci Meriç Küçük  ise BÜ’yülü Bir Gün’e keyifli bir sohbetle katılacak.

BÜ’yülü Bir Gün’de tümü Boğaziçi Üniversitesi 1973 yılı mezunu olan RENKLER Orkestrası ve aynı zamanda İstanbul Senfoni Orkestrası üyelerinden oluşan yaylılar kuarteti "Ladies and Gentlemen" grubu vokalistleri ve genç solist Beliz Özkan eşliğinde sahnede olacak. İkinci olarak sahne alacak olan The BME Blues Band ise Boğaziçi Üniversitesi Biyomedikal Mühendisliği Enstitüsü öğretim üyeleri Prof. Dr. Yekta Ülgen, Prof. Dr. Can Yücesoy ve doktora öğrencileri Uluç Pamuk ve Mustafa Kemal Ruhi’den oluşuyor.

Güney Kampüs’ün tarihi tünelleri ilk kez mezunlara ziyarete açılıyor

Büyülü Bir Gün’ün en ilgi çekici etkinliklerinden biri de Boğaziçi Üniversitesi Kültür ve Sanat Komisyonu BUKAL rehberliğinde gün boyu düzenlenecek olan geziler olacak.

Güney Kampüs’te tarihi binaları yeraltından birbirine bağlayan tüneller Boğaziçi mezunları için özel olarak ilk defa ziyarete açılacak. Rehberli bir tur olarak gerçekleştirilecek gezide yapımı 1800’lere uzanan tarihi tünellere sınırlı sayıda ziyaretçi kabul edilecek.

Sanat ve düşün yuvası Aşiyan’ı ziyaret

Ayrıca BÜ’yülü Bir Gün’de konuklar Boğaziçi’nin en güzel noktalarından birinde yer alan, Türk şiirinin en önemli isimlerinden Tevfik Fikret’in evi Aşiyan’ı ziyaret edebilecekler; Robert Kolej’in ilk Türk öğretmeni (1910-1915), usta şair Tevfik Fikret’in bizzat yapımını üstlendiği ve 1906-1915 yılları arasında yaşadığı evi gezmek isteyen konuklara Müze yöneticisi, tarihçi ve küratör Ata Yersu ve müze yetkilileri tarafından bilgiler verilecek.

 

12 Kasım 2016 Program

10.00                  Albert Long Hall (Açılış Konuşması, Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Gülay Barbarosoğlu)

10.15                 Albert Long Hall (Ana Konuşmacı, Gökhan Öğüt)

11.00                 Albert Long Hall, RKS, İİBF (Paralel Oturumlar )

13.00- 16.00   Demir Demirgil Salonu, RKS, İİBF (Paralel Oturumlar )

16.00                 Albert Long Hall, Renkler Orkestrası Konseri

16.45                 Albert Long Hall, The BME Blues Band Konseri

 

BÜ’yülü Bir Gün’ün detaylı programı için ziyaret ediniz:

https://buyulubirgun.boun.edu.tr/