Boğaziçili genç STEM araştırmacılarından miniklere eğitim

Öğretmenler için geliştirilmiş bir yol haritası işlevi gören Genç STEM Araştırmacıları ve Uygulayıcıları Programı’nın ilk etkinliği 24 Kasım’da gerçekleştirildi.

Boğaziçi Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde ders veren STEM Müfredat Geliştirme Programı yöneticisi Dr. Canan Mesutoğlu’nun ve Boğaziçi Üniversitesi Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü öğrencileri Gülce Balkabağı, Büşra Özdev ve Hilal Genç’in katıldığı etkinlik Göztepe Şakir Çocuk Yuvası’nda gerçekleştirildi.

Genç STEM Araştırmacıları ve Uygulayıcıları Programı, yürütücülüğünü Doç. Dr. Sencer Çorlu'nun yaptığı STEM Bütünleşik Öğretmenlik Bilgi ve Becerileri Projesi (STEM Integrated Teaching Project) kapsamında Dr. Canan Mesutoğlu tarafından yönetiliyor. 2017-2018 akademik yılında yarı zamanlı öğretim üyesi olarak Boğaziçi Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nde PRED325 dersini veren Dr. Canan Mesutoğlu halen Bahçeşehir Üniversitesi, BAUSTEM Merkezi'nde İlkokullar için STEM Müfredat Geliştirme Programı sorumlusu olarak görev yapıyor.

2017-2018 akademik yılında Genç STEM Araştırmacıları ve Uygulayıcıları Programı’na Boğaziçi Üniversitesi ve Bahçeşehir Üniversitesi Eğitim Fakültesi lisans ve yüksek lisans öğrencileri katılıyor. Genç STEM Araştırmacıları ve Uygulayıcıları yıl boyunca öğrencilere yönelik STEM etkinlikleri geliştirilmesi ve uygulanması, geliştirilen STEM etkinliklerin kitaplaştırılması, öğretmen adayı ve öğrenci gelişimi konularında araştırma faaliyetlerinin yürütülmesi başlıklarında çalışmalarını sürdürecekler.

Tarih: 30 Kasım 2017