Boğaziçili öğrencilerden Balıkesir Macarlar köy okuluna kütüphane

Boğaziçi Üniversitesi Elektroteknoloji Kulübü Sosyal Sorumluluk Projeleri Alt Kurulu, Balıkesir'in Macarlar Köyü'ndeki Macarlar ilk ve ortaokulunun bir odasını yenileyerek okula bir kütüphane armağan etti.

9 Aralık tarihinde, Balıkesir Üniversitesi ile ortaklaşa gerçekleştirilen etkinlikte ilk ve ortaöğretim öğrencilerine mühendisliği sevdirip tanıtmak amacıyla çeşitli aktiviteler de gerçekleştirdi. Boğaziçili öğrenciler, çocukların bilim ve teknolojiye olan ilgilerini artırmak amaçlı çeşitli deneyler yaptılar ve mühendislik sunumlarıyla ilgi çekici bir etkinliğe imza attılar

Boğaziçi Üniversitesi Elektroteknoloji Kulubü’nden 12 katılımcının yer aldığı etkinlikte, Boğaziçili öğrenciler yaptıkları sunumlarda mühendislik mesleğine dair merak edilen soruları yanıtladılar. Deneylerde ise öğrencilerle beraber elektrik devresi kurdular ve yanlarında götürdükleri elektrik devresi deney kitlerini öğretmenlere daha sonra derslerde kullanmaları amacıyla hediye ettiler. Evdeki malzemelerle kolayca yapılabilen bir deney olan ve asit baz tepkimesinden yararlanılan volkan deneyi katılımcıların büyük ilgisiyle karşılaştı.

Elektroteknoloji Kulübü Başkanı Ege Büke, IEEE Global’de gerçekleştirilen TISP (Teacher in Service Program) etkinliğinin Türkiye Sosyal Sorumluluk Projeleri komiteleri olarak Türkiye ayağını oluşturan bu projenin amacını ‘’Maddi açıdan yetersiz okullara gidip oradaki öğrencilere mühendisliği tanıtmak, kulüp mottomuz da olan bilim ve teknolojiyi sevdirmek, beraber eğlenceli deneyler yapmak ve aynı zamanda bu deneyleri öğretmenlere de gösterip devamlılık sağlamak’’ olarak özetliyor.

Macarlar köyündeki okulun bir sınıfının duvarlarını boyayıp daha önce çok amaçlı salonun arka duvarındaki birkaç dolaptan oluşan kütüphaneyi gerçek anlamda bir kütüphaneye dönüştürdüklerini anlatan Büke, İstanbul’dan ve Balıkesir’den toplanan kitaplarla oluşturulan kütüphaneyi zenginleştirdiklerini belirtiyor.

Boğaziçi Üniversitesi Elektroteknoloji Kulubü Başkanı Ege Büke, önümüzdeki süreçte gerçekleştirmek istedikleri projeleri ise şöyle anlatıyor: ‘’Macarlar Ortaokulu’na kitap ve kışlık giyecek yardımında bulunmak istiyoruz. Yeni bir köy okulunda benzer bir proje gerçekleştirme hayalimiz var. Aynı zamanda tüm Türkiye’ye ulaşan bir sosyal proje olan “Robotel Türkiye”’nin tanıtımı ve uygulanması konusunda derneğe destek olup Türkiye’nin her yerinden ihtiyaç sahibi çocuklara ulaşmak istiyoruz’’.

Elektroteknoloji Kulubü’nün sosyal sorumluluk bilinciyle şimdiye dek gerçekleştirdiği etkinlikler arasında STEAM (Science-Technology-Engineering-Art-Maths/Fen-Teknoloji-Mühendislik-Sanat-Matematik) eğitim modeliyle teknoloji, mühendislik ve sanat eğitimin nasıl bir araya gelebileceğini, teknoloji eğitiminde ülkemizin yerini ve eğitimde bu modelin gerekliliğini konu alan aktiviteler yer aldı.

Tarih: 21 Aralık 2017