Boğaziçili öğrencilerden üçüncü ilkokul

Boğaziçi Üniversitesi Yapı Kulübü (BÜYAP) köy okullarını yenileme çalışmalarına devam ediyor.

1987 yılında faaliyetlerine başlayan Boğaziçi Üniversitesi Yapı Kulübü (BÜYAP) “İlkokulumuz Projesi” kapsamında eğitim zor koşullar altında yapıldığı bölgelerde köy okullarını yenileme çalışmalarına devam ediyor. 2010 yılında Düzce’nin Akçakoca ilçesinde, ertesi yıl da Ağrı’nın Tezeren Köyü’nde ilköğretim binalarını eğitim-öğretim hayatına kazandıran BÜYAP, bu yıl da faaliyetlerine devam ediyor. Adıyaman’ın Besni ilçesinin Yazıbeydilli Köyü’nde bulunan ve atıl durumda olan köy okulunun yerine inşa edilen okulun yapım aşaması tamamlanmak üzere. Bu projenin de bitimiyle birlikte BÜYAP, üçüncü köy okulunu eğitim hayatına kazandırmış olacak.

1 Haziran 2015 tarihinde Adıyaman’da yapılan görüşmede Valilik tarafından önerilen beş köyü tek tek gezerek fiziki durumu eğitime en elverişsiz yeri tespit etmeye çalışan öğrenciler projelerini gerçekleştirmek üzere Yazıbeydilli Köyü’nü seçtiler. Burada okul olarak hizmet veren bina içerisindeki büyük çatlaklar ve göçüklerle yıkılmaya yüz tutmuş ve çürük raporu verilerek kullanıma kapatılmış bir durumda bulunmaktaydı. Öğrenciler bir yılı aşkın bir süredir geçici olarak sağlanan bir mekanda eğitim görmeye çalışmaktaydı, fakat yeni bir okulun yapılması üzerine herhangi bir çalışma bulunmamaktaydı. İlkokulumuz Projesi sayesinde yaklaşık 60 ilköğretim öğrencisi, dört derslikli yeni ilkokuluna kavuşacak ve elverişli şartlarda daha istekli bir şekilde eğitim alma şansına sahip olacak.

Resmi işlemlerin tamamlanmasının ardında 10 Temmuz 2015 tarihinde okulun inşaat sürecini başlatan BÜYAP, ilk iş olarak eğitime ara verilen binayı boşaltıp yıkımını gerçekleştirdi. İnşaat sürecinde büyük aşama kaydedilen BÜYAP’ın üçüncü köy okulu projesi, çalışmaların tamamen bitmesiyle birlikte eğitim-öğretim hayatına hediye edilmiş olacak. Boğaziçi Üniversitesi İnşaat Mühendisliği öğrencileri tarafından kurulan BÜYAP’a bu konuda pek çok şirket ve bireysel bağışçılar destek olarak, öğrencilerin bu çabasını yanıtsız bırakmıyorlar.

Tarih: 25 Mart 2016