Boğaziçililer Kütüphane Haftası’nı kitap okuyarak kutladı

54. Kütüphane Haftası kapsamında 28 Mart Çarşamba günü 12.30-13.00 saatleri arasında "Okumak Değiştirir!" temasıyla Boğaziçi Üniversitesi Kütüphanesi tarafından Kuzey Kampüs Piramit’in etrafında öğrenci kulüpleriyle birlikte ''Kitap Okuma'' etkinliği gerçekleştirildi.

Boğaziçi Üniversitesi Kütüphanesi, yurt genelinde kutlanan 54. Kütüphane Haftası çerçevesi bir kitap okuma etkinliği düzenledi. “Okumak Değiştirir!” temasıyla Kuzey Kampüs Piramit’in etrafında düzenlenen etkinliğe öğrenci kulüpleri de katılırken, birçok Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi de Kuzey Kampüs Piramit’in önüne kurulan mini kütüphaneden kitap alarak etkinliğe katılım sağladı.

54. Kütüphane Haftası Etkinlikleri Kapsamında ayrıca, Boğaziçi Üniversitesi Kütüphanesi tarafından düzenlenen "Kütüphanelerin Geleceği : Teknolojik Gelişmeler, Bilgiye Erişim, Öğrenme" paneli yapıldı. Üniversitemizden Prof. Dr. Cem Say, Prof. Dr. Tuna Tuğcu, Doç. Dr. Hamdi Erkunt ile Özyeğin Üniversitesi Kütüphane Direktörü Muhteşem Önder’in konuşmacı olarak katıldığı panelde teknolojideki hızlı gelişmenin doğurduğu yeniliklerin Kütüphaneleri, bilgi ve öğrenme kaynaklarını, okuyucuları ve bunların birbiri ile olan ilişkilerini nasıl etkileyeceği tartışıldı.

Mart ayının son Pazartesi günü ile başlayan ve bu yıl 54. kez kutlanan Kütüphane Haftası, 1964 yılından bu yana Türkiye’de yurt çapında kutlanıyor. Kütüphane Haftası’nın amacı öğrencilerde ve halkta okuma alışkanlığının arttırılması ve kütüphanelerin gelişmesi için topluma bilinç kazandırılması olarak tanımlanıyor.

Haber ve fotoğraflar: Kurumsal İletişim Ofisi

Tarih: 28 Mart 2018