Boğaziçi’nde 40 Yıllık Mezuniyet Coşkusu

2013 yılından bu yana yapılmakta olan Boğaziçi Üniversitesi 40. Yıl Mezuniyet töreni bu yıl 152 Boğaziçi mezununu kampüste bir araya getirdi. Boğaziçi Üniversitesi 1976 yılı mezunları, Mezunlar Ofisi tarafından hazırlanan tören ile tam 40 yıl aradan sonra Boğaziçi Üniversitesi kampüsünde öğrencilik yıllarına geri döndü.

Gülay Barbarosoğlu
Cefi Kamhi
Berna Yılmaz

Aralarında Cefi Kamhi ve Berna Yılmaz gibi isimlerin de yer aldığı 1976 mezunları için Albert Long Hall’de düzenlenen törende bir konuşma yapan Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gülay Barbarosoğlu, bir üniversitenin mezunları ne kadar güçlüyse o denli güçlü olduğunu belirterek Boğaziçi mezunlarının üniversitenin en değerli, en önemli grubu olduğunu vurguladı. 40 yılın insan yaşamı için uzun bir süre olduğunu belirten Barbarosoğlu şöyle konuştu:

‘’Kurumlar için 40 yılın anlamı kişiler için 40 yılın anlamından farklıdır. Boğaziçi Üniversitesi 153 yıldır geleneği ve kültürüyle kendini yenilemeye devam ediyor. Çoksesliliğe kucak açan, özgürlükçü, insanı merkeze alan, eşitlikçi bir ortamda geleneklerini sürdürüyor.

Türkiye’nin en iyisi olan Boğaziçi Üniversitesi olarak dünyanın da en iyi üniversitelerinden biri olmak için çalışıyoruz’’.

Törende bir konuşma yapan Prof. Dr. Çiğdem Kağıtçıbaşı ise Boğaziçi Üniversitesi’ne, 1971’de üniversite statüsüne geçtikten sonra katılan ilk akademisyenlerden biri olduğunu anlattı. Boğaziçi’nde çok severek çalıştığını ve 1973’den başlayarak 22 yıl boyunca Boğaziçi’nde hoca olarak çalıştığını belirtti. Aynı zamanda Koç Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nün kurucu isimlerinden biri olan Kağıtçıbaşı törende ayrıca çok kısa bir süre önce UNESCO tarafından adına bir kürsü (Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Sürdürülebilir İnsani Kalkınma Kürsüsü) kurulduğunu ifade etti. Kağıtçıbaşı, hayatı boyunca insanı temel alan
çalışmalar yürüttüğünü ve bundan sonra da bu alanda çalışmaya devam edeceğini belirtti.

1976 mezunları adına konuşan Oğuz Peker ve Saide Çerezci Kuzeyli ise esprili ve Boğaziçi’ne dair anılarını da içeren karşılıklı sohbet formatında yaptıkları konuşmada ‘’Boğaziçi Üniversitesi’nin 150 yılı aşkın yıldır bulunduğu coğrafyada adeta bir vaha olmasını hocalarımıza ve idarecilerimize borçluyuz’’ dediler.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Temel Bilimler ve Ön Lisans mezunlarının diploma aldığı tören bitiminde mezunlar adına teşekkür konuşmasını ise Uğural Gafuroğlu yaptı. 1976 mezunları diploma sevincini keplerini havaya atarak kutladı.

Törene Boğaziçi Üniversitesi hocaları adına Rektör Gülay Barbarosoğlu’nun yanı sıra Prof. Dr. Ayşe Mumcu (Rektör Yardımcısı), Prof. Dr. Taylan Akdoğan, Prof. Dr. Günay Anlaş (Mühendislik Fakültesi Dekanı), Prof. Dr. Özlem Öz (İşletme Bölümü Dekan Yardımcısı) ve Prof. Dr. Güven Alpay katılarak mezunların coşkusuna ortak oldular.

Haber: Kurumsal İletişim Ofisi
Fotoğraflar: Kenan Özcan


  • Gülay Barbarosoğlu
  • Cefi Kamhi
  • Berna Yılmaz