Boğaziçi’nde Cevat Karataş’ı anma toplantısı

Değerli hocamız Cevat Karataş, 14 Aralık tarihinde düzenlenen bir toplantıyla anıldı.

2016 yılında aramızdan ayrılan, Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cevat Karataş, meslektaşları, ailesi ve dostlarının katılımıyla Boğaziçi Üniversitesi’nde gerçekleştirilen bir toplantıyla anıldı.

 

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayşegül Toker, ailesi adına Cevat Karataş’ın yeğeni Taner Döven ve Ekonomi Bölüm Başkanı Begüm Özkaynak’ın Cevat Karataş’ı bir bilim insanı, öğrencilerine sevgiyle yaklaşan, iletişimi çok iyi bilen bir hoca, toplumsal ve sosyal ilişkilere değer veren bir aile büyüğü olarak farklı yönleriyle anlattılar. Konuşmaların ardından toplantıya katılan konuklar Cevat Karataş’ı konu alan düşüncelerini ve anılarını paylaştılar.

 

Ayşegül Toker, Cevat Karataş’ın ardından gerçekleştirilen bu buluşmanın tüm katılımcıları Boğaziçi değerlerine daha fazla yaklaştırdığını vurgulayarak Karataş’ın Kalkınma Ekonomisi alanında uzmanlaşmış, Türkiye’nin sayılı akademisyenlerinden biri olduğunu belirtti. Toker ayrıca Boğaziçi Üniversitesi Vakfı (BÜVAK) bünyesinde Cevat Karataş anısına bir burs fonu oluşturulduğunu sözlerine ekledi.