Boğaziçi’nde Toplumsal Hafıza Konferansı

Boğaziçi Üniversitesi Sosyoloji Bölümü ev sahipliğinde 20 Haziran 2015, Cumartesi günü Toplumsal Hafıza konferansı düzenlenecek.

Sosyoloji Bölümü ders programı kapsamında yer alan Toplumsal Hafıza dersini alan öğrencilerin inisiyatifiyle düzenlenen konferansın açılış konuşmasını Meltem Ahıska yapacak. Tüm gün sürecek etkinlik boyunca Nükhet Sirman’ın moderatörlüğünde “Yerinden Oynayan Tarih ve Hafıza’’, Banu Karaca’nın moderatörlüğünde ‘’Sanatın Zaptedemediği Hafızalar’’, Onur Günay’ın moderatörlüğünde ‘’Anıtlar Neyi Anar’’ ve Melissa Bilal’in kolaylaştırıcılığında ‘’Tanıklar ve Tanıklıklar’’ başlıklı paneller gerçekleştirilecek.

“Nasıl hatırlıyoruz, hangi izlerin, yerlerin, duyuların, duyguların peşine düşüyoruz? Parçalanan geçmiş ile bugünün hafızaları arasında nasıl anlaşmalar/çatışmalar yaşanıyor? Enkazlaşan hafızalar bize ne söylüyor?” sorularına yanıt aranacak konferans, Boğaziçi Üniversitesi Güney Yerleşkesi, Demir Demirgil Salonu’nda 10:30 - 17:15 saatleri arasında izlenebilir.