Boğaziçi'nde yılın en romantik konseri

Albert Long Hall’un Bahar 2015 programıyla aynı adı taşıyan ‘Romantizm Dorukta’ başlıklı özel konseri dünyaca ünlü viyolonselci Gautier Capuçon ve piyanist Gülru Ensari’yi aynı sahnede buluşturuyor.
Gautier Capuçon

‘Romantizm Dorukta’ temasıyla izleyiciyle buluşacak olan konserde Gautier Capuçon ile ismini yurt dışında her geçen gün daha fazla duyuran genç piyanist Gülru Ensari, Schumann, Brahms ve Franck’ın eserlerini seslendirecek. Viyolonsel ile beş yaşında tanışan Capuçon, 1997- 1998 yıllarında Avrupa Gençlik Orkestrası’nda çaldı. 2004’ten itibaren üst üste bir kaç yıl boyunca Echo Klassik ödülü alan sanatçı Fransa’nın Grammy’si sayılan Victoires de La Musique’de 2001 yılında “Yılın Yeni Yeteneği” ödülüne değer görüldü. Capuçon’un Virgin, EMI, Deutsche Grammophon ve Erato etiketli 30 albümü bulunuyor. Uluslararası kariyerini sürdürmekte olan Çapuçon, dünyanın önde gelen orkestralarıyla ve ünlü şefleriyle pek çok konser veriyor.

Konserin bir diğer seçkin konuğu olan Gülru Ensari ise “Jugend Musiziert” yarışmalarında defalarca ödül almış genç yetenekler arasında yer alıyor.  

‘Romantizm Dorukta’ başlıklı konser 24 Mart Salı akşamı saat 19.30’da Boğaziçi Üniversitesi Albert Long Hall’de yer alacak.