Boğaziçi’nden Ayvalıklı miniklere Kış Okulu

Ayvalık ve çevre köylerinden 100’e yakın öğrenci Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin düzenlediği Kış Okulu’nda bilimin tadına vardı.

Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri 31 Ocak- 3 Şubat 2016 tarihleri arasında, geçen yıl yaz döneminde gerçekleştirilen Ayvalık Yaz Okulu etkinliğinin devamı niteliğindeki Ayvalık Kış Okulu'nu gerçekleştirdi. Kış Okulu kapsamında Boğaziçili öğrencilerin düzenlediği Bilim Atölyesi ile Zeytin Çekirdekleri Projesi'ne önemli katkı sağlanmış oldu.

Dört günlük Kış Okulu’nda toplam on gönüllü öğrenci görev aldı ve çevredeki köylerden etkinliğe 100’e yakın çocuk katıldı.

Çocuklar önce yaş aralıklarına uygun olarak hazırlanmış bir sunuma katıldıktan sonra interaktif deneylerle bilimin tadını çıkardılar. Mikroskop objektifinden hücrelerle tanıştılar, DNA izolasyonunu öğrendiler, güneş enerjisiyle çalışan araç yapımında görev aldılar ve duydukları ama gözlemleme şansı yakalayamadıkları nice kavramı yakından tanıma şansı buldular. 

Boğaziçi Üniversitesi’nin Ayvalık Belediyesi ile işbirliği kapsamında başlattığı "Zeytin Çekirdekleri Sosyal Sorumluluk Projesi" kapsamındaki ilk Yaz Okulu geçen yıl 10 Ağustos - 10 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilmişti. Boğaziçi Üniversitesi’nin gönüllü öğrencilerinin katkılarıyla gerçekleştirilen programa yaz aylarında da devam edilecek.