BOUN Centaurs Batı Ligi’nin şampiyonu!

Boğaziçi Üniversitesi Quidditch takımlarından BOUN Centaurs Türkiye Batı Quidditch Ligi’ni birinci sırada tamamladı. İstanbul Teknik Üniversitesi, FMV Işık Üniversitesi, Bilgi Üniversitesi, Uludağ Üniversitesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi takımlarının da yer aldığı Batı Ligi’ni namağlup şampiyon tamamlayan BOUN Centaurs, 30 Eylül -1 Ekim 2017 tarihleri arasında yapılacak play-off’lara katılma şansı elde etti.

2015 yılının Mayıs ayında Boğaziçi Üniversitesi’nde Gerçek Macera Oyunları Kulübü altında kurulan BOUN Centaurs, ilk başarısını Türkiye Quidditch Kupası 2015’te henüz beş aylık bir takımken 3. olarak elde etmiş ve İtalya’daki Avrupa Quidditch Şampiyonası’na katılmaya hak kazanmıştı.

Kurulduğu günden bu yana disiplinli çalışmalarını sürdüren BOUN Centaurs, 2016 yılında Centaurs Quidditch isimli topluluğu oluşturarak Boğaziçi’nin ikinci takımı BOUN Renegades’i kurdu. Çalışmalarını hız kesmeden sürdüren BOUN Centaurs, 2016-2017 sezonunda Türkiye Batı Quidditch Ligi’ni şampiyon olarak tamamlama başarısını gösterdi.

Takım koçu Arman Aktürk takımın başarısı ile ilgili şunları söyledi: “Batı Ligi şampiyonluğu bizden zaten beklenen, bizim de ara hedeflerimizden biriydi. Asıl hedefimiz ise Türkiye Ligi Şampiyonu olup Avrupa Quidditch Kupası’na katılma hakkına sahip olduktan sonra Avrupa’nın ilk 8 takımından biri olmak. Takımdaki her oyuncuyla şu ana kadar ki sonuçlarımızdan dolayı gurur duyuyorum ve aldığımız bu başarının nihai hedefimize götüreceğine inanıyorum.”

Sezon ortasına kadar takım koçu olan ancak daha sonra görevi Arman Aktürk’e devreden Utku Bağ ise bu başarı ile ilgili olarak şunları dile getirdi: “Sekiz maçta 8 galibiyet ile güzel bir seri yakaladık ve son maçta, batıdaki en büyük rakibimiz İTÜ’yü yenerek namağlup batı ligini şampiyon olarak tamamladık. Bu mutluluk verici. Geçen sezon Avrupa biletini parmaklarımızın ucuyla kaçırdığımız için üzgündük ama üstüne koyarak ilerleyip bu başarıyı yakaladık. Umarım böyle de devam ederiz”.

Quidditch Nedir?

J.K. Rowling tarafından yazılan Harry Potter serisinde kurgusal bir spor olarak adı geçen Quidditch, 7’şer kişilik takımlardan oluşan, farklı cinsiyetlerin aynı takımda mücadele ettiği, ragbi, yakan top ve hentbol sporlarının karışımına benzeyen ve sporcuların her daim süpürgeye binmek zorunda oldukları bir spor. Quidditch’te her takımda 1 tutucu, 3 kovalayıcı, 2 vurucu ve 1 arayıcı olmak üzere 4 farklı pozisyon bulunuyor.

Tutucular ve kovalayıcılar quaffle adı verilen topu rakip takımın çemberinden geçirip 10 sayı kazanmaya çalışırken, vurucular da bludger isimli toplarla rakip takımın oyuncularını vurup süpürgeden düşürerek onları oyundan uzaklaştırmaya çalışıyor. Bir yandan da arayıcılar, snitch denilen ve snitch koşucusunun beline bağlanan topu yakalayıp takımlarına 30 puan kazandırmak ve maçı bitirmek için mücadele ediyorlar.

Centaurs Quidditch hakkında daha fazla bilgi için:

Facebook: https://www.facebook.com/centaursquidditch/

Instagram: www.instagram.com/centaursquidditch