Çocuklar için ultra maraton koşuyor!

Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Fikret Adaman, üç yıldır sürdürülmekte olan Ayvalık Yaz-Kış okullarının devam edebilmesi için 9 Haziran’da Sapanca Ultra Maratonu’nda 55 KM koşacak.
Fotoğraf: Haldun Aydıngün

Zeytin Çekirdekleri Derneği, Ayvalık Belediyesi ve Boğaziçi Üniversitesi ile işbirliğiyle 2015 yılından bu yana devam eden Ayvalık Yaz ve Kış Okulları Projesi, Boğaziçi Üniversitesi’nden gönüllü hoca ve öğrencilerin katılımıyla düzenlenen farklı konulardaki atölyelerle eğitim imkanları kısıtlı olan ailelerin çocuklarına ulaşarak merkezde ve çevre ilçelerde yaşayan çocukların sosyal gelişimini ve çeşitli alanları daha yakından tanıyıp bu alanlarda kendilerini keşfetmelerini amaçlıyor.

2015 yılından bugüne her sene yaklaşık 200 çocuğa dokunan Ayvalık Yaz ve Kış Okulları’nın önümüzdeki yıllarda da devam edebilmesi, 7-11 yaş grubundaki çocukların farklı ilgi alanlarıyla tanışabilmeleri ve bu alanlarda deneyim kazanabilmelerinin devamı için maddi kaynak yaratmayı amaçlayan bu sosyal girişim kapsamında Prof. Dr. Fikret Adaman, 55 kilometrelik ultra maraton parkurunu çocuklar için koşacak.

 

Nitelikli eğitime ve sosyal etkinliklere erişimi ve kaynakları kısıtlı çocuklara destek vermek üzere kampanyaya bağışta bulunmak isteyenler aşağıdaki linki ziyaret edebilir:

https://www.indiegogo.com/projects/fikret-adaman-run4kids-kids#/

Maraton hakkında bilgi almak için:

http://www.sapancaultra.org/