Danimarkalı ünlü müzikal tiyatro grubu Batida, BU+ etkinliklerinde

Boğaziçi Üniversitesi BU+ etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen ‘Boğaziçi’nde Performans’ın 29 Mayıs’taki konuğu Danimarka’nın önde gelen müzikal tiyatrolarından "Batida" topluluğu olacak. Danimarkalı grup "Ouverture" adlı gösterisini sergileyecek.

Boğaziçi Üniversitesi BU+ performans gösterileri Batida grubunun Ouverture adlı gösterisiyle Mayıs ayında sanatseverlerle buluşuyor. Sıra dışı bir orkestra hakkında bir oyun olmasının yanında, aynı zamanda hayata dair mizahi ve şiirsel bir gösteri olarak tarif edilen Ouverture, bir orkestranın üyeleri arasında geçen yoğun mutluluğun ve derin kederin hikayesini anlatıyor. Kendine has üslubu ile sahnede müziği ve tiyatroyu bir araya getiren grup Batida, sahnede çalarak, söyleyerek, dans ederek ve oynayarak seyirciye hayatın içinden renkli bir hikaye anlatıyor.

İnteraktif tiyatro stiliyle kendine has bir üslup geliştiren Batida, farklı izleyici gruplarına yönelik geniş bir gösteri yelpazesine sahip. Kopenhag’daki eski bir fabrika binasını tiyatro sahnesine dönüştüren topluluk bugüne dek 45 ülkede turne yaptı.

20’den fazla ülkede sahnelenen Ouverture, İtalya’da Torino Tiyatro Festivali’nde ‘‘En İyi Oyuncu’’ ve ‘‘En İyi Yönetmen’’ ödüllerinin; Romanya’da Uluslararası Bükreş Tiyatro Festivali’nde ‘‘En İyi Oyuncu’’ ödülünü, Havana Tiyatro Festivali’nde ‘‘Küba Eleştirmenleri Özel Ödülü’’nün sahibi oldu. Batida, Ouverture oyunuyla 29 Mayıs Salı günü saat 19:00’da Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampüsü Kennedy Lodge’da izleyiciyle buluşacak.

Bilet Fiyatları: Öğrenci: 15 TL, Tam:30 TL

Biletler etkinliklerden bir hafta önce BU Kurumsal İletişim Ofisi’nden satın alınabilir.

İletişim: 0212 359 77 99

OUVERTURE Batida