“Değişimi Şekillendirin”

Boğaziçi Üniversitesi ve Bosch Türkiye işbirliğinde geliştirilen programa başvurular başladı

Boğaziçi Üniversitesi ile Bosch Türkiye “Değişimi Şekillendirin - Dijital Üretim ve Sanayi 4.0 (Shape the Change – Digital Manufacturing & Industry 4.0) Programı”nı geliştirdi. Program, Türkiye’de tüm üniversitelerin lisans ve lisansüstü öğrencilerinin katılımına açık ve ücretsiz olup programa katılan öğrenciler Dijital Üretim ve Sanayi 4.0 konularına odaklanmış projeler üzerinde çalışmalar gerçekleştirecek.

Hayatımızın birçok alanı değiştiren Nesnelerin İnterneti, sanayiyi de etkiliyor. Nesnelerin İnterneti, artık üretim süreçlerindeki tüm parçaları makineleri, ürünleri, sistemleri ve insanları birbirine bağlıyor ve bu değer zincirindeki tüm bileşenler gerçek zamanlı olarak bir araya getiriliyor. Akıllı bir fabrika vizyonuyla bugünkü üretimin teknolojik değişimini açıklayan ve siber fiziksel üretim tekniklerini tanımlayan Nesnelerin İnterneti sayesinde müşteriler daha geniş yelpaze ve çeşitte kişiselleştirilmiş ürünler talep etmeye başladı. Müşteri profilinde ortaya çıkan bu değişime de Sanayi 4.0 cevap veriyor.

Boğaziçi Üniversitesi’nde Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) tarafından yürütülecek programın Akademik Koordinatörlüğünü Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Burak Acar yaparken, Bosch Türkiye tarafında ise programın yürütülmesinden sorumlu birim Bosch Türkiye IoT ve Endüstri 4.0 Proje Ekibi olacak.

Başvuruları web sitesinde elektronik olarak alınacak olan programa son başvuru tarihi 5 Nisan 2017 olarak belirlendi. 40 katılımcının yer alacağı programda katılımcıların belirlenmesi ve seçimi, TTO Ekibi, Program Akademik Direktörü ve Bosch Türkiye IoT ve Endüstri 4.0 Proje Ekibi tarafından karşılıklı görüş birliği içinde yapılacak.

“Shape the Change” Mayıs 2017’de başlayacak ve Eylül 2017’de program kapsamında geliştirilen projelerin final sunumu, jüri değerlendirmesi ve ödül töreni ile ilk dönemi tamamlanacak. Her bir proje ekibinde, program boyunca biri Boğaziçi Üniversitesi’nden, diğeri Bosch Türkiye’den olmak üzere iki danışman/mentor görev yapacak.

Program içeriği ve takvim ile ilgili detaylı bilgi için: http://fourzero.boun.edu.tr/

Haber: Kurumsal İletişim Ofisi

Tarih: 14 Mart 2017