Dr. Öğr. Üyesi Berat Haznedaroğlu’na İSO’dan ödül

İstanbul Sanayi Odası’nın çevre ve sürdürülebilirlik alanında çalışmalar yürüten sanayi kuruluşlarına ve akademisyenlere yönelik verdiği “Çevre Ödülleri”nin 2018 yılı kazananları belli oldu. 30 Kasım Cuma günü İSO Odakule Binasında düzenlenen ödül töreninde Boğaziçi Üniversitesi Çevre Bilimleri Enstitüsü Dr. Öğr. Üyesi Berat Haznedaroğlu’na, Jüri Özel Ödülü takdim edildi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un da katıldığı Çevre Ödülleri Töreni’nde, sürdürülmekte olan ve üretim ve uygulaması gerçekleştirilmiş “inovatif çevre dostu ürün”, “çevre dostu uygulama” ve “çevre ve sürdürülebilirlik yönetimi çalışmaları” için sanayi firmalarına ve “çevre ve sürdürülebilirlik” konusunda çalışmalar yürüten akademisyen ve kurum / kuruluşlara ödüller verildi. Biyoekonomi odaklı bir büyüme modeline dayanan ve teknolojilerin entegre bir üretim modeli ile fosil kaynaklara bağlı olmadan tamamen yosun tabanlı doğal kaynaklardan üretilmesi üzerine çalışmalar yürüten Dr. Öğr. Üyesi Berat Haznedaroğlu “Jüri Özel Ödülü”nü almaya hak kazandı.

Berat Haznedaroğlu’nun B.Ü. Teknopark A.Ş. yürütücülüğünde ve Boğaziçi Üniversitesi Sarıtepe Kampüsü’nde yer alan İstanbul Mikroyosun Biyoteknolojileri AR-GE Birimi (İMBİYOTAB) ortaklığında gerçekleştireceği INDEPENDENT Projesi, daha önce de Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Rekabetçi Sektörler Programı kapsamında desteklenmeye hak kazanmıştı. İMBİYOTAB bünyesindeki mevcut alg üretim kapasitesinin artırılmasıyla karbon-negatif entegre bir biyorafineri sisteminin kurulması hedeflenen projenin yürütücüsü Dr. Öğr. Üyesi Berat Haznedaroğlu, 4. İstanbul Tasarım Bienali’nde de biyomalzeme ve biyoyakıt hammaddesi olarak yosunların önemine dikkat çeken “Alg Patlaması” projesiyle yer almıştı.

Tarih: 03 Aralık 2018