''Fikrim Geleceğim’’ diyen kadın girişimciler sertifikalarını aldı

Toplumun yarısını teşkil eden kadınların ekonomik hayata entegrasyonunu ülkemizin öncelikleri konuları arasında değerlendiren Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi (BÜYEM) kadınların topluma katılımlarına yönelik eğitim faaliyetini desteklemeye ve bu konuda çalışmalar yapmaya devam ediyor.

Kapsayıcı Büyüme Derneği ile birlikte geliştirilen, Türkiye genelinde kadın girişimciler yetiştirmek üzere yola çıkan Fikrim Geleceğim Projesi kapsamında Şanlıurfalı 30 kadın girişimci adayı ve Denizlili 30 kadın girişimci adayı, 46 saatlik ücretsiz girişimcilik eğitimini başarıyla tamamladı. Kendi girişimlerini kurmak üzere gün sayan adaylar, 7 Mayıs 2018 tarihinde Hilton Garden Inn Şanlıurfa Hotel'de ve 14 Mayıs 2018 tarihinde ise Park Dedeman Denizli Hotel'de düzenlenen törenlerle KOSGEB ve BÜYEM sertifikalarını aldılar.

Denizli’de düzenlenen sertifika törenine, Denizli Belediye’sinin 1999- 2004 dönemi başkanı Ali Aygören, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Denizli İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Semra Akça Acar, Boğaziçi Üniversitesi Dr. Öğretim Üyesi Oğuzhan Aygören, Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkez Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Tamer Atabarut, Kapsayıcı Büyüme Derneği Başkanı Kadir Kılıçparlar ve gazeteci – yazar Elif Ergu Demiral başta olmak üzere çok sayıda isim katıldı.

İlham Veren Hikayeler

Gazeteci – yazar Elif Ergu Demiral, sertifika töreninde kadın girişimci adaylarıyla bir araya geldi. Eğitimlerini tamamlayan girişimci adaylarına yol göstermek amacıyla dünyada ilham veren kadınların hikayelerinden çarpıcı örnekler anlatan Ergu, tören sonrası “İlham Veren Kadınlar” isimli kitabını Denizlili kursiyerler için imzaladı.

46 Saatlik Eğitim

Fikrim Geleceğim Projesi'ne katılmak isteyen 400’ü aşkın Şanlıurfalı ve Denizlili kadın girişimci adaylar www.fikrimgelecegim.com sitesindeki başvuru formunu doldurarak başvuruda bulundu. Projeye kabul edilen 30 kadın girişimci adayı, içeriği beş modülden ve toplam 46 saatten oluşan eğitimlere katıldı. Fikrim Geleceğim kursiyerleri, Boğaziçi Üniversitesi'nin akademik katkılarıyla verilen eğitim süresince Kişisel Yönetim Becerileri, Girişimciliğe Giriş, İş Planı Kavramı ve Öğeleri, Atölye Çalışmaları, İş Planının Hazırlanması ve Sunumu alanlarında dersler aldı.

Hedef Yeni Kadın Girişimciler

Kapsayıcı Büyüme Derneği, BÜYEM ve KOSGEB'in birlikte yürüttüğü, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu'nun destek verdiği proje Türkiye’nin hem kadın istihdamı hem de kadın girişimci sayısı bakımından dezavantajlı bir ülke olduğu gerçeğinden hareketle yeni kadın girişimciler yaratmayı hedefliyor.

Eğitim maratonunun dördüncü yılında İzmir, Gaziantep, Kastamonu, Adana, Çanakkale, Konya, Kars, Edirne, Eskişehir, Şanlıurfa ve Denizli’de toplam 330 kadına ulaşan Fikrim Geleceğim projesi, kadın girişimci adaylarıyla buluşmaya devam edecek.

Tarih: 24 Mayıs 2018