Frizbi Türkiye Şampiyonası’ndan Boğaziçi BURN'e ikincilik madalyası

Boğaziçi BURN, Ankara'dan Ultimate Frisbee Turnuvası ve 10. Geleneksel Bilkent Üniversitesi Ultimate Frisbee Turnuvası’ndan aldığı iki madalya ile döndü.

Her yıl Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından düzenlenen Ultimate Frisbee Turnuvası geçen sene olduğu gibi bu yıl da Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Boğaziçi Üniversitesi’ni temsilen turnuvaya katılan Boğaziçi BURN grup maçlarını yenilgisiz tamamlayarak gruptan lider çıkmayı başardı. Çeyrek finalde Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ve yarı finalde Bilgi Üniversitesi’ni yenerek finale yükselen Boğaziçi ekibi, kıyasıya bir mücadeleye sahne olan final karşılaşmasında İstanbul Teknik Üniversitesi’ne mağlup oldu. Rekabet kadar eğlencenin de üst düzey olduğu turnuvayı ikinci sırada tamamlayan Boğaziçi BURN, yoluna Federasyon Turnuvası’nın hemen ardından gerçekleşen 10. Geleneksel Bilkent Üniversitesi Ultimate Frisbee Turnuvası’nda devam etti.

Üniversite takımlarının yanı sıra köklü ve tecrübeli kulüp takımlarının da katıldığı turnuvada yarı finale kadar yükselen Boğaziçi BURN, milli takım koçu Mert Çetin’in kaptanlığını yaptığı Ankara ekibi Old School Ultimate’a mağlup oldu. 3.lük karşılaşmasında Türkiye’nin en eski takımlarından olan Caddebostan Olympics’i geçerek turnuvayı 3. sırada tamamlayan BURN, dayanıklılık ve kondisyonun sınava tabi tutulduğu 4 günlük turnuva serüveninde yaptığı 13 maçın 10’unu kazanarak Ankara’dan iki madalya ile döndü.