Geleceğin küresel liderlerine Boğaziçi diploması

150 yılı aşan geleneğiyle lider yetiştiren Boğaziçi Üniversitesi’nden, Ortaasya ve Ortadoğu’nun lider adaylarına özel bir program: Global Leadership Development.

Ortaasya ve Ortadoğu ülkelerinde kariyerlerinde öne çıkmış özel sektör, kamu, sivil toplum yöneticileri, Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi (BÜYEM) tarafından 6-14 Mayıs 2017 tarihleri arasında düzenlenen Global Leadership Development programında diplomalarını aldı.

Bu sene üçüncü mezunlarını veren programın kapanış toplantısında katılımcılara mezuniyet belgeleri Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmed Özkan, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı ve Global Leadership Development programının akademik koordinatörü Prof. Dr. Ayşegül Toker, BÜYEM Müdürü Tamer Atabarut ve programın iş dünyasından partneri Coca Cola İçecek’in Kurumsal İlişkiler Direktörü ve Kurumsal İlişkiler Enstitüsü Başkanı Atilla Yerlikaya tarafından sunuldu.

Programa bu sene Azerbaycan, Irak, Ürdün, Kazakistan, Kırgizistan, Pakistan, Rusya ve Türkiye’den toplam 20 yönetici katıldı. Katılımcılar arasında ilgili ülkelerin sivil toplum, akademi, özel sektör, medya ve siyaset arenasından temsilcileri yer aldı.

Rektör Prof. Dr. Mehmed Özkan, mezuniyet töreninde yaptığı konuşmada programın çok disiplinli bir bakış açısı ve diyalog ortamında geleceğin liderlerini farklı becerilerle donatmayı hedeflediğini belirterek Orta Asya ve Ortadoğu ülkelerinde önemli bir network oluşturma fırsatı yarattığını vurguladı.

Boğaziçi Üniversitesi’nin 150 yılı aşkın köklü akademik geleneğinin en önemli yönlerinden biri olan lider yetiştirme geleneğine değinen Özkan konuşmasını şöyle sürdürdü: ‘’Bu programın katılımcıların liderlik vasıflarına katkıda bulunmakla kalmayıp aynı zamanda lider yetiştiren 150 yılı aşkın köklü bir kurum olan Boğaziçi Üniversitesi’nin katılımcılar adına ilham kaynağı olacağına inanıyorum. Program akademik içeriğinin yanı sıra, iş dünyasıyla buluşma ve ziyaretler, kültürlerarası etkinlikler ve İstanbul’daki tarihsel mekanlara geziler aracılığıyla katılımcılara liderlik becerilerini deneysel öğrenme imkanlarıyla pekiştirme fırsatı sunuyor’’.

2015 yılında başlayan Global Leadership Development programı kapsamında lider adayları özel tasarlanmış liderlik programındaki derslere katılarak Türkiye'de çeşitli alan ve sektörlerden iş adamları, kuruluşlar ve fikir liderleriyle buluşma imkanları elde ettiler.

Türkiye'nin lider konumunda olduğu Orta Asya ve Ortadoğu bölgelerindeki lider adaylarını İstanbul’da bir araya getirmek ve ortak bir kültür yaratarak bölgemizde güçlü bir liderlik ağı oluşturmayı amaçlayan program çeşitli disiplinleri kapsayarak global konuları tartışabilen, gelişimine katkı sağlayabilen bir liderlik kavramının temellerini oluşturmayı hedefliyor.

Program hakkında bilgi için: www.globalleaders.boun.edu.tr

Haber: Kurumsal İletişim Ofisi

Fotoğraflar: Talat Karataş