Genç girişimciler hayallerini gerçeğe dönüştürüyor!

Boğaziçi Üniversitesi İşletme ve Ekonomi Kulübü, 62.yılında genç girişimcilerin iş fikirlerini hayata geçirebilmesi için fırsatlar sağlayan Türkiye çapında bir girişimcilik yarışması düzenliyor. Yarışma boyunca çeşitli eğitimlerden ve mentorluk desteğinden yararlanacak gruplar arasından dereceye girecek olanlar, Silikon Vadisi’ne gitme hakkının yanı sıra melek yatırımcılar tarafından projelerinin hayata geçmesi noktasında yatırım alma şansına ve Avrupa’da gerçekleşecek olan bir teknoloji zirvesine katılım hakkına sahip olacaklar.

Boğaziçi Üniversitesi İşletme ve Ekonomi Kulübü(BUİK), Ford ve Vakıf Emeklilik sponsorluğunda bir girişimcilik yarışması organize ediyor. Son yıllarda Türkiye’deki üniversite öğrencilerinin girişimciliğe gösterdiği ilgiye paralel olarak, BUİK girişimcilik konusundaki yoğun çalışmalarını sürdürüyor.

EnterPrize Girişimcilik Yarışması 25 Ocak’tan itibaren Türkiye’nin dört bir yanından lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyindeki öğrencilerin 6 farklı kategoriden IDEA ve PRO başlıkları altında iş fikirlerinin başvuru alımına başladı.Bu yarışmayla beraber gruplar Vakıf Emeklilik özel yarışma kategorisinde bireysel emeklilik sistemi ve hayat sigortası alanında sektörü değiştirecek, geleceğin yenilikçi fikirlerini hayata geçirme fırsatını elde edecek. İlk değerlendirmeye göre seçilen gruplar, 7 Nisan Cumartesi tarihinde düzenlenecek olan Girişimcilik Zirvesi’nde açıklanacak. Zirve kapsamında; uygulamalı girişimcilik, finansal yönetim, iş hukuku, etkili sunum teknikleri ve pazarlama stratejileri gibi her girişimcinin sahip olması gereken temel eğitimlerden geçecek gruplar bu aşamanın ardından 3 haftalık online eğitim ve özel mentor desteğine sahip olacak. İkinci elemeyi geçen gruplar final sunumlarına kadar devam eden mentorluk desteğinin dışında özel paket eğitimini alma şansını yakalayacak.

Geleceğin iş dünyasında önemli rol oynayacak olan katılımcılar rekabetin ve eğitimin bir arada olduğu uzun bir süreçten geçerek 9 Mayıs tarihinde Türkiye’nin önde gelen iş adamlarının karşısında projelerinin sunumunu yapacaklar. Yarışma sonucunda IDEA ve PRO kategorilerinde ayrı ayrı olmak üzere ilk 2 proje Silikon Vadisi’ne gitme, Avrupa’da gerçekleşecek olan bir teknoloji zirvesine katılma ve birçok yatırımcı karşısında sunum yapma şansı kazanacak. Bunun dışında pek çok gruba ekosistemin önde gelen kurum ve isimleri tarafından ofis ve mentorluk desteği ile melek yatırımcılara sunumlarını yapma gibi imkanlar da sağlanacak. Detaylı bilgiye yarışmanın web sitesinden - www.bogazicienterprize.com – ulaşabilirsiniz. Son başvuru tarihi: 25 Mart