Gerçek bir üniversite ile tanışma fırsatı: Boğaziçi Üniversitesi’nden ''Üniversite Öncesi Yaz Okulu''

Nanoteknolojiden yapay zekâya, Oyun Teorisi’nden yaratıcı yazarlığa yaşamın temel ve güncel bilgileriyle donatılmış; öğrencileri özgür düşünce ve yaratıcılığa davet eden Boğaziçi Üniversitesi’nin Üniversite Öncesi Yaz Okulu yepyeni bir programla yeni döneme hazırlanıyor. Boğaziçi Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi’nin 2005 yılından bu yana düzenlediği “Boğaziçi Üniversitesi, Üniversite Öncesi Yaz Okulu” yenilenmiş ders programı, programa bu yıl dâhil edilmiş olan konaklama ve burs olanaklarıyla öğrencilere gerçek bir üniversite deneyimi sunacak. Üniversite Öncesi Yaz Okulu Hakkında programın akademik koordinatörü Doç. Dr. Zafer Yenal’dan bilgi aldık.

Üniversite Öncesi Yaz Okulu’nun gayesi temelde lise öğrencilerinin bilimle aralarındaki bağı güçlendirmek ve öğrencilerin merak dürtüsünü kuvvetlendirmek.  Sosyal bilimler ve doğa bilimleri alanlarında öğrencileri araştırmaya, öğrenmeye ve sorgulamaya teşvik edici bir ders programı bu yılki son güncellenmesiyle öğrenciler için en verimli hale getirilmeye amaçlanmış.

Oyun teorisinden blog yazımına, kuantum fiziğinden gündelik hayat sosyolojisine, birçok farklı ders ve tema öğrenciler için hazırlanmış.  Öğrencilerin daha önceki eğitim hayatlarında alışageldikleri okul kavramının dışında bir eğitim sunmayı planlayan Üniversite Öncesi Yaz Okulu,  bilimsel düşüncenin katılımcılara aşina kılınmasını hedefliyor.

Üniversite Öncesi Yaz Okulu’nun üç hafta sürecek programında bazıları İngilizce bazıları Türkçe olmak üzerek haftada dört gün, dört saat ders yer alıyor. Derslerden sonra Çağdaş Sinema Okumaları, Senaryo Yazma, Yaratıcı Drama ve Stresle Başa Çıkma atölyeleri düzenlenecek. İsteyen öğrenciler için bu seneden itibaren programa konaklama hizmeti de sunulmuş durumda.

Katılımcılara akademinin bir parçası olan kampüs hayatının tanıtılması amacıyla Boğaziçi Üniversitesi’ndeki kulüplerle tanışma toplantıları yapılacak. Program kapsamında ayrıca Kandilli Kampüsü gezisi düzenlenerek Boğaziçi Üniversitesi Ulusal Deprem Merkezi, Afete Hazırlık Merkezi, Astronomi ve Meteoroloji Laboratuvarı ve Biyomedikal Enstitüsü ziyaret edilecek.

Boğaziçi Üniversitesi, Üniversitesi Öncesi Yaz Okulu, bir tanıtım programı ya da kariyer okulu olarak değil, gerçek bir üniversite deneyimi yaşamak isteyen öğrencileri bekliyor.

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ ÜNİVERSİTE ÖNCESİ YAZ OKULU HAKKINDA

Üniversite Öncesi Yaz Okulu hangi tarihlerde arasında olacak?

Program 22 Haziran-10 Temmuz 2015 arasında üç hafta sürüyor.

Bu programa kimler katılabilir?

Program tüm lise öğrencilerine açık olarak düzenleniyor.

Programa kaç öğrenci alınacak?

Programa burslu ve burssuz olmak üzere 2015’te toplam 100 öğrenci kabul edilecek.

Öğrencilerden istenen belgeler nelerdir?

Kayıt için son döneme ait bir karne kopyası ve referans mektubu öğrencilerden bekleniyor.

Üniversite Öncesi Yaz Okulu’nun ücreti nedir?

Üç haftalık programın ücreti 3.750 TL. Boğaziçi Üniversitesi yurtlarında konaklamak isteyen öğrenciler için konaklama bedeli ise 2.250 TL.

1 Mart 2015’e dek kayıt yaptıran öğrenciler %10’luk erken kayıt indiriminden faydalanabilecek.

Daha fazla bilgi için:

http://www.preuniversity.boun.edu.tr/

 

Haber: Duygu Öksünlü /Kurumsal İletişim