‘’Global Türkler’’de Boğaziçi farkı

Capital dergisi “Global 50 Türk” araştırması ile sınır ötesinde zirvedeki 50 ismi belirledi. Türk iş dünyasının yakından izlediği, dünya ekonomisine yön veren şirketlerin üst düzey yönetici pozisyonlarındaki başarılı ‘’Global Türkler’’e Boğaziçi Üniversitesi mezunları damgasını vurdu. Araştırmaya göre her beş global Türk liderden biri Boğaziçi Üniversitesi mezunu…

Capital dergisinin Şubat 2018’de yayınlanan “Global 50 Türk” araştırmasında, zirvedeki 50 isim arasında Hafize Gaye Erkan, Ümran Beba, Serpil Timuray, Onur Genç, Mehmet Yüksek, Somer Gündoğdu, Galya F. Molinas gibi Boğaziçi mezunları yer aldı.

Araştırma sonuçlarında, ‘’Global 50 Türk’’ listesine giren Hafize Gaye Erkan’ın 35 yaşında finans profesörü olarak bugün Amerika’nın önemli bankalarından First Republic Bank’ın yönetim kurulu başkanlığına getirildiği vurgulandı.

Global 50 Türk Lider listesinde Boğaziçi Üniversitesi en çok global lider yetiştiren üniversite olarak öne çıktı. Her beş global Türk liderden birinin Boğaziçi Üniversitesi’nden mezunu olması dikkat çekerken bu isimler arasında PepsiCo Global Yetenek Yönetimi, Çeşitlilik ve Dahil Etme Kıdemli Başkan Yardımcısı Ümran Beba, BBVA Compass CEO’su Onur Genç, Vodafone Grubu Ticari Operasyonlar ve Strateji Dünya Başkanı Serpil Timuray, Perfetti Van Melle Kuzey Amerika Başkanı ve CEO’su Mehmet Yüksek, Coca Cola Global Stratejiden Sorumlu Başkan Yardımcısı Galya F. Molinas ve Diversey Afrika, Orta Doğu ve Türkiye Başkanı Somer Gündoğdu, P&G Ev Bakım Kategorisi Avrupa Başkan Yardımcısı Elvan Önal,  CRH Avrupa Başkanı Mehmet Pekarun,  BAT Doğu Afrika Ülke Başkanı Tolga Kılıç yer alıyor.

Hürriyet gazetesinde konuyla ilgili yer alan haberde üniversite eğitimini yurtdışında tamamlayan global liderlerin mezun olduğu okullar arasında ise Columbia, Princeton, Cornell, Harvard Business School, California Berkeley ile Almanya, Fransa, Avusturya ve İsviçre’deki okulların ilk sıralarda yer alması dikkat çekti.

Global 50 Türk yöneticiye yönelik düzenlenen ankette ise Türk yöneticilerin global arenada pek çok farklı yeteneğiyle öne çıktığı görülüyor. Anketten çıkan sonuçlara göre ilk beş özellik; vizyonerlik, kriz yönetiminde deneyim sahibi olmak, çalışkan olmak, çok yönlülük ve performans baskısına dayanıklılık olarak öne çıkıyor.

Tarih: 07 Şubat 2018