Güzel Sanatlar Bölümü öğrencilerinin çalışmaları sergiye dönüştü

Boğaziçi Üniversitesi Güzel Sanatlar Bölümü seramik ve heykel atölyesi öğrencilerinin dönem sonu sergisi 24-27 Nisan 2017 tarihleri arasında Özger Arnas Salonu’nda sanatseverlerle buluşuyor.

Sergiyi düzenleyen Güzel Sanatlar Bölümü’nden öğretim görevlisi, heykel hocası Nilgün Çakmak, ‘’14 sene önce başladığımızda beş öğrencimiz vardı, şu anda 80’e yakın öğrencimiz var. Mühendislik’ten Siyaset Bilimi’ne her bölümden öğrencilerimiz oluyor. Hatta hayatlarında hiç çizim yapmamış veya eline çamur almamış olanlar geliyor ve bir dönem sonunda bu gördüğünüz çalışmaları ortaya çıkarıyorlar. Burada sergilediğimiz işleri tüm Boğaziçi’nin görmesini çok arzu ediyoruz’’ diyor.

Boğaziçi Üniversitesi’nden mezun olduktan sonra da bazı öğrencilerinin Güzel Sanatlar üniversitelerine devam ettiğini belirten Çakmak, Güzel Sanatlar Bölümü’ne devam eden öğrencilerin PA kodlu dersleri aldıkları zaman uluslararası geçerliği olan bir sertifikaya sahip olduklarını ve bu sertifikanın yurtdışı okul başvuruları başta olmak üzere iş başvurularında dikkate alındığını belirtiyor. Çakmak, çok az üniversitede öğrencilere böyle bir imkan verildiğinin altını çiziyor.

Boğaziçi Üniversitesi Güzel Sanatlar Bölümü, resim, modern dans, bale, müzik, seramik, heykel, uygulamalı sanatlar, grafik, drama, fotoğraf, teknik çizim, sanat tarihi derslerinden oluşan teorik ve uygulamalı olarak verilen sanat eğitimini kapsıyor. Farklı alanda uzmanlaşmak isteyen öğrencilere, alternatif olarak sanat dersleri sunuluyor. Öğrenciler, bölüm dersleri yanında, sanatsal platformda diğer sanatçılarla birlikte çalışmak, uluslararası etkinliklerde yer almak, üniversite ve endüstri işbirliğine açık çalışmalar üretmek için destekleniyor.

Haber ve fotoğraflar: Kurumsal İletişim Ofisi