Hayata Sıfırdan Başladı Milyoner Oldu

Londra’da dünyaca üne kavuşan şef Hüseyin Özer, sıra dışı hayat hikayesini ve yemek sektöründeki tecrübelerini Boğaziçili öğrencilerle paylaştı.

Boğaziçi Üniversitesi Executive MBA ve Girişimcilik Merkezi’nin konuğu olarak kampüste bir söyleşi gerçekleştiren Londra’daki Sofra restoranlarının sahibi Şef Hüseyin Özer, ilgi çekici hayat hikayesini öğrencilerle paylaştı. Sıfırdan kendisine bir servet yaratan Özer, hayatta başarılı olmanın sırlarını, başarıyı nasıl elde ettiğini ve sıradışı hayat hikayesinden satırbaşlarını anlattı.

Söyleşinin açılış konuşmasını yapan Boğaziçi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Dekanı ve Girişimcilik Merkezi Direktörü Prof. Dr. Ayşegül Toker, Şef Hüseyin Özer’in girişimci kişiliği sebebiyle bu toplantının yapıldığının altını çizdi. Özer’in hayat hikâyesini anlatan video izlendikten sonra kürsüye gelen Özer, filmde anlatılmayan ama hayatının büyük kısmını kaplayan sıkıntılı bir sürecin de var olduğunu belirtti.

Bugüne kadar yaptığı işlerde hep en iyisini ortaya koymaya çalıştığını söyleyen Özer, “Çok çalışmak ve yiğit olmak önemlidir, ancak en önemlisi güvenilir olmaktır’’ dedi. Dürüstlüğe çok küçük yaşlardan beri dikkat ettiğini vurgulayan Özer, bu sebepten ötürü insanlarla arasının hep iyi olduğunu söyledi.

Başarılı olmak için krizleri fırsata çevirmenin önemine de değinen Özer, kriz zamanlarında hep bir yenilik icat etmeye çalıştığını ve bu sayede de kurduğu işlerde başarılı olduğunu anlattı.

“Benim restoranımda iyi ya da kötü yemek yoktur. Kötü yemek benim restoranımda pişmez’’ diyen Özer, yemeklerini bir penny (1 kuruş) gibi fiyatlarla sunarak alışılmışın dışında pazarlama stratejileri izlediğini, bu sayede  Londra’da restoran zinciri sahibi olduğunu ve tüm restoranlarının önünde müşterilerin kuyruğa girdiğini ifade etti.

Haber: Kurumsal İletişim Ofisi

Tarih: 20 Aralık 2016