Hayatın renkli kulvarlarından Boğaziçili mezunlar kariyer yolculuklarını anlatıyor

Boğaziçi Üniversitesi Tanıtım Günleri etkinlikleri kapsamında alanında başarılı Boğaziçili mezunlar adaylarla buluşuyor. Kariyer yolculuklarını ve Boğaziçi’nin onlarda bıraktığı izleri kendi ağızlarından aday öğrencilerle paylaşacak olan mezunlar arasında müzisyen Harun Tekin ve Nilipek, sinemacı Emin Alper gibi isimler de yer alıyor. Seminerler dizisinde müzikten akademiye, mühendislikten sinemaya farklı kulvarlardan Boğaziçili mezunlar yaşam ve kariyer tecrübelerini aktaracak.

Üniversite seçimlerini yapacak olan aday öğrenciler, Boğaziçi Üniversitesi Tanıtım ve Bilgilendirme Ofisi’ni ziyaret ederek tercih etmeyi düşündükleri bölümleri yerinde görüp inceleme olanağına sahip olurken alanında uzmanlaşmış Boğaziçili mezunların verecekleri seminerlerle kariyer yolculuklarını kendi ağızlarından aday öğrencilerle paylaşacak

Bu yıl 13 - 21 Temmuz 2017 tarihleri arasında Güney Kampüs’te gerçekleşecek tanıtım dönemi etkinlikleri kapsamında müzikten sinemaya, akademiden girişimciliğe kadar uzanan çok geniş bir yelpazede isim yapmış Boğaziçi mezunlarının Boğaziçi’ndeki deneyimlerini paylaşacakları seminerler Tanıtım Günleri süresince devam edecek. Bu seminerlerde aday öğrencilerin farklı rol modeller görmesi ve mezuniyet sonrasına dair fikir edinmeleri amaçlanıyor.

Seminerlerde Boğaziçi Üniversitesi’nin 150 yılı aşkın bir zamana yayılan birikiminin, Boğaziçi mezunlarını farklı yönlerden nasıl beslediğine ve kariyer yolculuklarında onlara nasıl kapılar açtığına dair bir bakış sunulması, mezunların akademide ve iş hayatında yarattıkları farklılıklarının vurgulanması amaçlanıyor.

Seminer dizisi kapsamında aralarında Meal Box Kurucusu ve CEO’su Murat Demirhan, Workinton Kurucusu ve CEO’su Gökhan Beydoğan ve mysu.com Kurucusu Yusuf Öç, müzisyen Harun Tekin, yönetmen Emin Alper gibi başarılı isimlerin olduğu mezunlar kariyer yolculuklarını ve farklı sosyokültürel dönemlerde Boğaziçili olmanın ortak değerlerini aday öğrencilerle paylaşacak. 1970’lerden 2000’lere Boğaziçi’nde ve dünyada nelerin değiştiğine, üniversitenin nasıl yenilendiğine dair bir bakış sunmak üzere hazırlanan seminerler Boğaziçili mezunlar aracılığıyla adaylarla paylaşılacak.

13-21 Temmuz döneminde düzenlenecek Tanıtım Günleri’ne Özel Seminerler

Moderatörlüğünü Boğaziçi Üniversitesi Biyomedikal Mühendisliği Enstitüsü mezunu Prof. Dr. Murat Gülsoy’un üstleneceği Kariyerinde Müziği Seçen Mezunlarımız Semineri, 14 Temmuz Cuma (14.00 – 15.00) günü gerçekleşecek. 2011 Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü mezunu Nilipek ve 2001 Felsefe&Psikoloji Bölümleri mezunu Harun Tekin’in katılımcı olduğu seminerde müzik ve müziğin hayatlarındaki yerine dair konuşmaları yer alacak.

17 Temmuz Pazartesi (14.00-15.00) Kariyerinde Akademi ve Araştırmayı Seçen Mezunlarımız Semineri’nin moderatörlüğünü ise Boğaziçi Üniversitesi Sosyoloji Bölümü mezunu Prof. Dr. Biray Kolluoğlu üstlenecek. Seminerde (’99) Boğaziçi Üniversitesi Sosyoloji Bölümü mezunu Yrd. Doç. Dr. Tuna Kuyucu, (’00) Boğaziçi Üniversitesi Psikoloji Bölümü mezunu Prof. Dr. Ayşecan Boduroğlu ve (’95) Boğaziçi Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü mezunu Prof. Dr. Nesrin Özören katılımcı olarak yer alacak.

(’84) Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü mezunu Prof. Dr. Cem Ersoy moderatörlüğündeki 18 Temmuz Salı (13.00-14.00) Kariyerinde Mühendisliği Seçen Mezunlarımız Semineri’nde (’00) Boğaziçi Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü mezunu Yrd. Doç. Dr. Ilgın Gökaşar, (’93) Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü mezunu Doç. Dr. Ali Taylan Cemgil ve (’00) Boğaziçi Üniversitesi Makina Mühendisliği Bölümü mezunu Doç. Dr. Çetin Yılmaz mühendislik mesleğindeki başarılarından söz edecekler.

Altyazı Dergisi Yayın Kurulu Üyesi ve Editör Abbas Bozkurt, 20 Temmuz Perşembe (14.00-15.00) günü gerçekleşecek olan Kariyerinde Sinemayı Seçen Mezunlarımız Semineri’nde moderatör olarak karşımıza çıkacak. (’99) Ekonomi & Tarih Bölümleri Mezunu Emin Alper, (’00) İşletme Bölümü Mezunu Umut Aral ve Kimya Bölümü Mezunu Selen Uçer ise sinema kariyerlerindeki dönüm noktalarını anlatacak.

Son olarak 21 Temmuz Cuma (14.00-15.00) Kariyerinde Girişimciliği Seçen Mezunlarımız Semineri ile kapanışı yapan “Tanıtım Günleri” moderatör olarak Boğaziçi Üniversitesi İİBF Dekanı Prof. Dr. Ayşegül Toker’i ağırlayacak. (’94) Bilgisayar Mühendisliği Mezunu - İçil Eğitim ve Danışmanlık Kurucusu – Stratejik Pazarlama Danışmanı Mustafa İçil, (’00) İşletme Mezunu - Meal Box Kurucusu ve CEO’su Murat Demirhan, (’03) İnşaat Mühendisliği Mezunu - Workinton Kurucusu ve CEO’su Gökhan Beydoğan ve (’09) Elektrik-Elektronik Mühendisliği Mezunu - mysu.com Kurucusu Yusuf Öç girişimcilikteki hikayelerini anlatacak.

Tanıtım Günleri 13-21 Temmuz 2017 tarihleri arasında düzenlenecek olup, bu tarihler arasında bölüm öğretim üyeleri ve mezunlarının katılımıyla Bölüm Tanıtım Programları düzenlenecek. Tüm oturumlar www.tanitim.boun.edu.tr/canli-yayin  adresinden canlı yayınla izlenirken; aday öğrenciler ve velilerle canlı röportajlar yapılacak. Boğaziçi Üniversitesi’nin resmi Facebook ve Twitter hesabı üzerinden de izlenebilecek canlı yayınlar sırasında öğrenciler sorularını #bogazicinesor hashtag’i üzerinden sorabilecekler.

Aday öğrenciler 0530 168 87 70 telefon numarasını kullanarak WhatsApp üzerinden de üniversiteye ulaşıp sorularını yöneltebilecekler.

Boğaziçi Üniversitesi Sosyal Medya’da…

Facebook - facebook.com/BogaziciUniv

Twitter - twitter.com/unibogazici