İngiliz Bilimler Akademisi’nden Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyelerine ödül

Yrd. Doç. Dr. Berat Zeki Haznedaroğlu ve Doç. Dr. Ceyhun Elgin ‘’Newton Advanced Fellowship’’ Araştırma Ödülü’ne değer görüldü
Yrd. Doç. Dr. Berat Zeki Haznedaroğlu

Doç. Dr. Ceyhun Elgin

Boğaziçi Üniversitesi Çevre Bilimleri Enstitüsü akademisyenlerinden Yrd. Doç. Dr. Berat Zeki Haznedaroğlu ve Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi ve Ekonometri Merkezi Müdür Yardımcısı ve Ekonomi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ceyhun Elgin dünyanın en köklü bilimsel akademisi olma unvanını taşıyan İngiliz Bilimler Akademisi ve The Royal Society tarafından ‘’Newton Advanced Fellowship’’ Araştırma Ödülü’ne değer görüldü.

Bilime ve inovasyona destek vererek gelişmekte olan ülkelerin ekonomik gelişim ve refahını yükseltmeyi amaçlayan program kapsamında araştırma ödülüne layık görülen Berat Zeki Haznedaroğlu, Mart 2015-2018 tarihleri arasında Cambridge Üniversitesi ile birlikte "Cellular and Molecular Characterization of Non-model Microalgae for Maximized Lipid Synthesis” başlıklı çalışmayı yürütecek. Haznedaroğlu’nun çalışması, mikro yosunlarda yağ birikiminin biyolojik yakıt üretiminde kullanımı üzerine hücresel ve moleküler seviyede araştırılmasını konu alıyor. TÜBİTAK’ın yurtdışında yaşayan başarılı Türk araştırmacıların Türkiye’ye dönmelerini teşvik etmek ve çalışmalarını yurt içinde sürdürebilmeleri için destek vermekte olduğu ‘’Yurda Dönüş Araştırma Burs Programı’ kapsamında 2014’te Türkiye’ye dönüş yapan Haznedaroğlu, çalışmalarını Boğaziçi Üniversitesi’nde sürdürüyor.

British Academy tarafından verilen Newton Advanced Fellowship Araştırma Ödülü’ne bu yıl Boğaziçi Üniversitesi’nden layık görülen bir diğer isim ise Doç. Dr. Ceyhun Elgin oldu. Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi ve Ekonometri Merkezi Müdür Yardımcısı ve Ekonomi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ceyhun Elgin, Mart 2015 - Mart 2017 tarihleri arasında "Wage-Led vs. Profit-Led Growth: A Comprehensive Empirical Analysis" başlıklı bir çalışma yürütecek.

2005 yılında Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölümü’nden mezun olan Ceyhun Elgin, 2009 University of Minnesota’da yüksek lisansını tamamladı. 2010’da ise aynı üniversiteden doktora derecesi aldı. Elgin’in başlıca çalışma alanları arasında makro ekonomi, büyüme ve kalkınma, kayıt dışı ekonomi, kamu iktisadı ve politik ekonomi geliyor.  Ceyhun Elgin, 2013 yılında BÜVAK tarafından Sosyal ve Beşeri Bilimler alanında ‘’Araştırmada Üstün Başarı’’ ödülüne değer görülmüştü.

 Haber: Kurumsal İletişim Ofisi

  • Doç. Dr. Ceyhun Elgin