İşteBU Yenilikçi Girişimci Proje Yarışması’nda Final ve Ödül Töreni 13 Mart'ta!

Üniversite öğrencilerini teknoloji tabanlı yenilikçi projeler üretmeye teşvik eden, girişimciliği özendirip destekleyen ‘İşteBU! Yenilikçi Girişimci Proje Yarışması 2016’da finale kalan projeler belli oldu.

Boğaziçi Üniversitesi tarafından bu yıl 9. kez düzenlenen ‘İşteBU! Yenilikçi Girişimci Proje Yarışması’nda finale kalan projeler açıklandı. 2008 yılından bu yana, Elginkan Vakfı ana sponsorluğunda düzenlenen ve üniversite öğrencilerini yeni fikirler üretmeye, projelerini hayata geçirmeye teşvik eden yarışmaya 113 ön kayıt oldu, 35 başvuru birinci aşamada yer aldı. 27 proje, ikinci aşamada jüri karşına çıktı ve seçilen sekiz proje finale kaldı. Ödüllerin sahiplerini bulacağı final 13 Mart’ta Boğaziçi Üniversitesi Albert Long Hall’de gerçekleşecek.

Boğaziçi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi ev sahipliğinde; Teknoloji Transfer Ofisi tarafından bu yıl 9’uncusu düzenlenen yarışmada 113 ön kayıt içinde olgunlaşan 35 proje birinci aşamada değerlendirmeye alındı. Bunlarda 27si yarışmanın ikinci aşamasında jüri önünde sunum yapmaya hak kazandı. Proje ekipleri detaylı şekilde hazırladıkları iş planlarını beş ayrı grup halinde üç gün boyunca jüri üyelerine sundular. Üniversite ve iş dünyasından temsilciler ile yatırımcılardan oluşan jüri üyelerinin değerlendirmeleri sonucu sekiz proje finale kaldı. Ekipler final jürisi ve izleyiciler önünde sunumlar yapacaklar ve ödüller sahiplerini bulacak. Türkiye’nin dört bir yanından yapılan başvurular arasında finale kalan sekiz projeden biri 30 bin TL tutarındaki Elginkan Vakfı Birincilik Ödülü’nün, biri de 20 bin TL tutarındaki Elginkan Vakfı İkincilik Ödülü’nün sahibi olacak. Ayrıca üç proje de 5er bin TL tutarındaki AirTies, Netaş ve Foniva ödüllerini alacaklar.

İşteBU 2016’da Finale Kalan Projeler

SUBU ile Akıllı Dolum Sistemleri

Akıllı su şişesi dolum istasyonları ve akıllı şişeler üreterek su dolumunu üniversite, okul, kurum gibi toplu alanlarda mümkün kılmayı amaçlayan SUBU projesinde tasarlanan akıllı dolum istasyonları ve şişelerle kullanıcılara su dolumu hizmeti sağlanarak, hem plastik şişe atıklarınının azaltılması hem de satılan mataralar ve su dolumlarıyla gelir elde edilmesi hedefleniyor.

NoteWork ile network yönetimi

Amacı kullanıcıya, networkünü etkili ve kolay bir şekilde yönetebileceği bir asistan hizmeti sunmak olan proje kapsamında kullanıcı, networkünü etkin kullanma ve var olan bağlantılarını aktif tutma ve sosyal ağlarını senkronize etmeimkanına sahip olacak. NoteWork oldukça sade, görsel ağırlıklı, kullanımını kolay ve hayatı kolaylaştıran bir uygulama.

Türkiye’deki ilk ve tek bulut tabanlı girişim

Bulut tabanlı teknolojilerle ilgili Türkiye’deki ilk ve tek girişim olan Switch Database esnek veri tabanı altyapısı sunarak, mevcut çözümlerin büyük kısmından ayrışıyor. Geliştirdiği API ile entegrasyon konusunda sunduğu kolaylık sayesinde global oyuncularla rekabet etme şansına sahip olan Switch Database geliştirme aşamasını tamamlayıp test aşamasına geçmiş durumda.

Plago ile sürücüler arası iletişim

Plago sürücüler arası iletişim mobil uygulaması ile plakadan sürücüye mesaj göndererek gerektiğinde  araç sahibine ulaşılmasını sağlayan bir uygulama. Böylece hem acil durumlarda sürücülerin birbirlerine ulaşması hem de trafikte istenmeyen gecikmelerin azaltılması mümkün oluyor.

OHC ile beklemeden rezervasyon

OnlineCheckIN otellere herhangi bir acenteden veya web sitesinden rezervasyon yapan misafirlerin tesise gelmeden önce, otelin web sitesinden CheckIN yapabilmelerini sağlayan bulut tabanlı bir hizmet. Bu web yazılımı ile birlikte misafirler yorucu bir yolculuktan sonra otellerine giriş yapmak için beklemezken oteller de check-in esnasında ihtiyaç duydukları bilgileri misafirler otele ulaşmadan almış olacaklar. Bu sistem aracılığıyla ihtiyaç duyulan oda tipi yükseltme talebi,  giriş ve çıkış tarihi değişiklik talepleri, transfer ve uçuş bilgileri gibi bilgiler otelin web sitesine entegre edilen bir modül aracılığıyla internet olan her yerden ve cihazdan misafirlerin kendi dillerinde doldurabilecekleri bir form ile alınabilecek.

Bizero ile orta ve kısa mesafe için “akıllı” çözümler

Bizero, Türkiye’den yola çıkarak dünyada orta ve kısa mesafedeki ulaşım sorununa çözüm getirmek amacıyla elektrik destekli akıllı bisikletleri ve paylaşım istasyonlarını geliştirmeyi, elde edilecek ürünleri üniversite kampüslerinden başlayarak, otellerde, kamusal yerleşkelerde, şirketlerde ve yerel yönetimlerde halkla buluşturmayı hedefliyor.

Film ve dizi modası parmaklarınızın ucunda

Künye, filmlerde ve dizilerde yer alan ürünlere mobil uygulama ve web sitesi üzerinden bağlantı vererek kişilerin dizi veya film izlerken görüp beğendiği ürünleri satın almasını kolaylaştırmak amacıyla geliştirilmiş bir uygulama.

Absolute Invest ile mevcut yatırımlarınızı yükseltin

Absolute Invest sermaye piyasaları üzerindeki büyük veride yapay zeka uygulamalarıyla hisse senedi fonları arasında daha yüksek bir getiri oranı sağlayan bir portföy yönetim algoritması. Bireysel yatırımcıları ve profesyonel porftöy yöneticilerini kendi hatalarından korumayı amaçlayan yatırım algoritması, bunu yaparken şu an piyasada yaygın olarak kullanılan yatırım yöntemlerinin aksine "Davranışsal Portföy Yönetimi" ilkelerini esas alıyor.

Tarih: 07 Mart 2017